Hírek

2017.06.25. 11:56

Tábortüzekkel köszöntötték a napfordulót Szent Iván éjjelén

Enying – A nyári napfordulót, a csillagászati nyár kezdetét a Szent Iván-éji tábortüzek éjszakáján köszöntötték szombaton a mezőföldi városban.

V. Varga József

Az Enyingi Borkedvelők Rendjének invitálására vagy százan ünnepeltek együtt szombaton este és éjjel a szőlőhegyen. A nagy szárazságra és a tűzgyújtási tilalomra való tekintettel a tábortüzek gyújtásától eltekintettek, de azért zárt zsámolyban fellobbant a misztikus láng. Nem maradt el a jókedv és nem maradtak el a jó borok sem.

Koccintás a tűz körül a Bodri pincénél Fotó: Győrfiné Virág Irma

Az enyingiek és balatonkenesei, lepsényi, móri, siófoki, székesfehérvári vendégeik Horváth Csaba, Horváth Ferenc (Bodri pince), Pallag Csenge és Iker István terciáján tették tiszteletüket, és koccintottak egymás egészségére, a kedvező nyárra és a lehető legoptimálisabb időjárásra. A zseblámpák fényénél – mint megannyi szentjánosbogár – Pallag Mihály, a borrend elnök-nagymestere vezetésével indultak romantikus, hangulatos túrájukra az Öreghegyen a derék borbarátok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!