Hírek

2012.10.11. 20:53

Szűrőkamion érkezik Fehérvárra

Székesfehérvár – Összesen 27 féle vizsgálat elvégzésére alkalmas az a kamion, amely jövő csütörtökön jön a megyeszékhelyre.

Tribolt Lajos

A szűréssel megelőzhetők a leggyakoribb betegségek. Székesfehérvár tavaly elfogadott egészségfejlesztési tervében nagy szerep jut a betegségek megelőzésének. Ehhez az kell, hogy időben felismerhetők legyenek az egyes betegségek tünetei. Ezért két korábbi idei akció után ismét ingyenes szűrésre lesz lehetőség. Östör Annamária, városi tanácsnok mai tájékoztatóján elmondta, hogy október 18-án 8-17 óra között a Zichy ligetben, a levéltár parkolójában szűrőkamion várja a pacienseket, s 27 féle egészségügyi vizsgálat elvégzésére lesz lehetőség. Ehhez azonban előzetesen be kell jelentkezni a 06 (70) 380-9512-es telefonszámon. Almási Ferenc kistérségi tisztifőorvos arról beszélt, hagy az országban és a megyében magas a szív- és érrendszeri megbetegedettek száma, a daganatos betegségek aránya és a cukorbetegség. A korai felismerés sokat segíthet ezek kivédésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!