Hírek

2009.04.02. 02:28

Szomszédvárak fontos ügyei

Pátka, Lovasberény - A két szomszédos település legutóbbi testületi ülésein több olyan döntés született, amely beruházásokkal kapcsolatos. Pátkán parkokat is létesítenének.

Kocsis Noémi

Két nap eltéréssel tartott testületi ülést a két önkormányzat. Pátkán a képviselők először arról döntöttek, a település elindul egy nyolc önkormányzati intézményt érintő fűtéskorszerűsítési programban, siker esetén a megvalósítás májusban kezdődhet. Elfogadták a közfoglalkoztatási tervet és kiválasztották a ravatalozót építő kivitelezőt - itt a munka még áprilisban elkezdődhetne. A vidékfejlesztési programban egy új park megvalósítására pályáznának. A testület tárgyalt a belmajor szabályozási tervéről is: a volt tsz-terület a jogutódé, legutóbb megszületett a beépítési javaslat - a két hektáros terület egy részén telkek, egy kisebbiken pedig szintén park lenne hosszú távon.

Lovasberényben az április 3-ai ülésén tárgyalja majd a testület a három, jelenleg legfontosabb települési ügyet: a csatornázást, az ivóvízminőség javítását és a főző/tálalókonyha építésének lehetőségét. Legutóbb elfogadták a képviselők a helyi szociális rendeletet és szó volt a Vörösmarty utcai buszmegálló rendbetételéről. Felmerült: a közbiztonságon is erősíteni kell, az utóbbi időben például többször eltűnt a községházáról a magyar zászló...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!