Hírek

2015.01.21. 20:25

Szent Sebestyén hete az iskolában

Székesfehérvár – Tánccal és énekkel nyitották meg a Felsővárosi Általános Iskola Szent Sebestyén-heti programját, ami január 23-áig tart.

Buthy Lilla

Magyar és német nemzetiségi táncokkal, Szent Sebestyén életéről szóló összeállítással és egy felsővárosi népdallal nyitották meg a programsorozatot. A hét lényege, hogy változatos versenyeket nyújtsanak a gyerekeknek, hogy megismerjék Felsőváros hagyományait és szokásait.

A Sej, bádogozzák a Szent Sebestyén templomot című népdalt is elénekelték a Felsővárosi Általános Iskola ünnepségén. Fotó: Koppán Viktor

– Azt szeretnénk, ha a város többi tanulója is megismerkedne ezekkel. Hétfőn helyismereti versennyel kezdtünk, kedden matematikával folytattuk, most német vetélkedő zajlik. Pénteken röplabdában mérkőznek meg a gyerekek, az országos Szent Sebestyén röplabda kupa keretében – mondta el Horváthné Puru Olga, az iskola munkaközösség-vezető pedagógusa. Az alsósoknak is számtalan ügyességi versenyt hirdettek. A cél, hogy a picik is, persze az ő szintjükön, megismerjék a városrész történelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!