Hírek

2012.10.31. 12:52

Szemüveget adományozott a Lions klub

Székesfehérvár – A Székesfehérvári Első Lions Klub egy minőségibb élet lehetőségét teremtette meg Izsó Sándornak azzal a szemüveggel, melyet szerdán délelőtt adományozott számára.

Miskei Anita

Kirst László optikus, a klub elnöke adta át ünnepélyesen Izsó Sándornak azt a szemüveget, melynek lencséjét a Székesfehérvári Első Lions Klub készíttette el. A klub elnöke elárulta, bár szűkösek a szervezet anyagi lehetőségei, ha tudnak, segítenek a környezetükben élő embertársaiknak. Ezúttal a tizenöt tagú klub tagjai közösen határozták el, segítenek Izsó Sándornak. A férfi ugyanis gyermekkora óta küzd rossz látásával, idővel mindig erősebb dioptriájú szemüvegre volt szüksége. A most elkészült szemüveg, melynek lencséjét a szervezet, keretét pedig egy optika ajándékozta számára, 16-18 dioptriájú. Kirst László elmondta, gyakran a TB általi lehetőségek és az egyéni igények között rés, rosszabb esetben szakadék tátong. Ezt az űrt próbálta most a székesfehérvári Lions Klub áthidalni, lehetővé téve a különleges szemüveg elkészítését.

- Egy élhetőbb, minőségibb élet megteremtését segítette elő a klub adománya – mondta el Kirst László. Az optikus mester kiemelte, korábban is találkoztak már Izsó Sándorral, s tudták, segíteniük kell a férfinak.

- Gyermekkorom óta szükségem van szemüvegre, sajnos ma már 18 dioptriájú a rosszabb szemem. Az éves kontroll szükséges, de az elmúlt három évben nem tudtam új lencséket készíttetni – mondta Izsó Sándor. Kirst László azt is hozzátette, sajnos sok esetben betegség is vezethet szemünk romlásához, azt azonban meg lehet állítani. Egyik fő céljuk például, hogy azokban az esetekben, ahol lehetséges, megelőzzék a betegek vakságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!