Hírek

2017.04.20. 12:18

Látja-e az autós a Várkörúton, ha elé lép egy gyalogos? - videó

Húsvéthétfőn sajnálatos módon egy babakocsit toló nőt sodort el egy autós Fehérváron. Erről az útszakaszról már sokan panaszkodtak, így kimentünk a helyszínre, hogy felmérjük a látási körülményeket.

feol.hu

Ahogy arról korábban írtunk, nem mindenkinek telt kellemesen a húsvét, hiszen egy babakocsit toló nőt a gyalogátkelőhelyen ütött el egy autós, a gyermek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett.

 

Olvasóink közül többen jelezték, hogy veszélyesnek tartják az érintett útszakaszt, hiszen a közlekedési sávok közt húzódó sövénykorlát kerítés miatt drasztikusan lecsökkent a sofőrök látótere. A KRESZ előírja ugyan, hogy a gyalogátkelőhelyet kellő óvatossággal kell megközelíteni, felkészülve arra, hogy a gyalogos keresztezni fogja utunkat, ám a hétköznapi közlekedésben az autósokat is érheti olyan szituáció, amiben hiába a gyors reflex, elkerülhetetlen a baleset (gondoljunk csak a kerékpárjukkal a zebrán átbiciklizőkre vagy az utolsó pillanatban átrohanó gyalogosokra).

Fotó: Koppán Viktor

Kollégánk helyszínen készült fényképei és videofelvétele alapján most Ön is eldöntheti, valóban nehezített körülmények várnak-e a Várkörúton autózókra?

Videó: Koppán Viktor

Önnel is előfordult már, hogy az utolsó pillanatban ugrott félre az autó elől? Küldje el nekünk történetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!