Hírek

2017.05.15. 13:06

A Sóstó rehabilitációjának és a Túrózsáki út melletti sportcentrumnak a kivitelezőiről döntöttek

SZÉKESFEHÉRVÁR - A Sóstó rehabilitációjának, illetve a Túrózsáki út melletti sportcentrumnak a kivitelezőiről döntöttek a rendkívüli közgyűlésen hétfőn a Városházán.

Laci Patrícia

Rendkívüli ülést tartott Székesfehérvár testülete hétfőn reggel.  Cser-Palkovics András polgármester az ülés után tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy   fontos közbeszerzési eljárásokról döntöttek, az egyik a Sóstó rehabilitációja volt.

– A Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja a város gazdag történetében nagyon fontos és jeles esemény, az elmúlt évtizedekben a legnagyobb környezetvédelmi beruházásról van szó, nemcsak Székesfehérvár, hanem az egész régió tekintetében – mondta a polgármester.

A több mint 200 hektáros terület „megmentésének” előkészítési munkálata is nagy feladat és felelősség volt Cser-Palkovics András szerint.  Mint mondta, jóval a becsült érték alatt, de nagyon komoly szakmai tartalommal a győztes kivitelezőt kiválasztották, így  a következő hetekben, a  szerződés aláírása után átadják a munkaterületet. Körülbelül egy évig fognak tartani a Sóstónál a munkálatok.

Feladat lesz a mederkotrás, a sétány kialakítása, illetve a vízutánpótlás biztosítása. Utóbbi azért kiemelten lényeges, hogy a jövőben ne tudjon kiszáradni az a vízfelület, ami sajnos a múltban megtörtént. A polgármester elmondta, mivel nagy kincs a madárvilág, így olyan kialakítást terveznek, amelyben a terület jelentős részén a madarak lesznek az urak. Hozzátette, nagy várakozással tekintenek a Sóstónál lévő kivitelezési munkálatokra:

– Ez egy komoly lehetőség arra, hogy egy csodálatos környezetet teremtsünk a város közigazgatási határán belül.

A Túrózsáki úton levő sportcentrum kialakításának kivitelezőjéről is döntöttek, a munkálatokkal még az idén végezni fognak, a polgármester reméli, jövő ilyenkor már a reggeli órákban is sokan fognak mozogni a sportcentrum területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!