Hírek

2017.04.23. 15:35

A fehérvári hallgatók a Bakonyon át tolva viszik ajándékukat Sopronba

Székesfehérvár - Nem kisebb feladatra vállalkoztak az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának hallgatói, minthogy a Bakonyon áttolva juttassák el tiszteletük és barátságuk jelét egy kézikocsin a Soproni Egyetemnek.

S. Töttő Rita

Egy faragott obeliszket helyeztek az Óbudai Egyetem hallgatói arra a kézikocsira vasárnap délelőtt, melyet a megyeszékhelyről a Bakonyon át 200 kilométeren keresztül tolnak – mint kiderült: vissza –, egészen Sopronig.

Vezetőjük, Fésüs Csaba, elárulta:  2014-ben kaptak egy faragott rönköt,  hogy a Fehérváron tanuló diákok tudják, az itteni kar hiába vált ki a Nyugat-Magyarországi Egyetemből, a barátság és a szakok közti tisztelet, megbecsülés ugyanúgy megmaradt.

Fotó: Koppán Viktor


Ezt nem feledve most egy kőobeliszk ajándékkal indultak útra a fiatalok, akik napi 30 kilométert tesznek meg a kézikocsit hajtva a Soproni Egyetemig. Jó utat kívánt nekik Molnár Tamás, önkormányzati képviselő és az intézmény vezetői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!