Hírek

2017.03.03. 16:38

Éneklési versenyt rendeztek a székesfehérvári Kodály iskolában

Székesfehérvár – A Kodály-emlékévhez kapcsolódóan társas éneklési versenyt szerveztek pénteken a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI-ben.

Laci Patrícia

Szebbnél szebb hangok zengték be a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tornatermét pénteken délelőtt, ugyanis a Kodály-emlékévhez kapcsolódóan társas éneklési versenyt rendeztek meg.

Fotó: Molnár Artúr

Kneifel Imre, az intézmény igazgatójának elmondása szerint a fiatalok nagyon készültek a versenyre, s izgultak a fellépés előtt, ám mindenki ügyesen szerepelt. Összesen 64 darab produkciót láthattak az érdeklődők.

Fotó: Molnár Artúr

Felcsendültek például Kodály népdalfeldolgozások, kánonok vagy éppen egyházi énekek. Volt olyan osztály, amelynek tagjai 8-10 féle előadást is bemutattak a három tagú zsűrinek, név szerint Bokor Istvánnénak, Borbás Károlynak és Kneifel Imrének.

 

 

A verseny értékelési rendszere nem a megszokott módon zajlott. Az „első, második, harmadik helyezett" rendszert felváltotta egy olyan pontozási módszer, amely alapján voltak arany, ezüst és bronz produkciók.

Az igazgató elmesélte, rengeteg csapat kapott arany minősítést, ám olyan sok pontot tudtak a tehetséges fiataloknak osztani, hogy egyik előadás sem érdemelte ki a bronz minősítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!