Hírek

2017.07.24. 19:30

Sok üzlettulajdonos örül, hogy végre megújul a Távirda utca

SZÉKESFEHÉRVÁR Lapunk is több ízben megírta már - az áprilisi közgyűlési döntés alkalmával, a júniusi belvárosi lakossági fórumról tájékoztatva -, hogy fejújítják a Távirda és a Kégl György utcákat.

Majer Tamás

Előbbiben már meg is kezdődtek a munkák a különböző építési jelölések felrajzolásával. Bár múlt hét pénteken újabb lakossági fórum is volt a Városházán, egy szerkesztőségünknek küldött olvasói levélből mégis az olvasható ki, nem mindenki tudott idejében a várható beruházásról, lezárásokról. Hétfőn beugrottunk pár Távirda utcai üzletbe, hogy megtudjuk ki mit tud, mikor kapott értesítést, s mit szól a felújításhoz.

A beszélgetések fő témája a Távirdán a lezárás volt. Kókány Bencéék társasága is erről diskurált, amikor odaléptünk hozzájuk. Ő az utca egyik férfi fodrászatának tulajdonosa. Pénteken szerzett tudomást a felújításról. Biztos benne, hogy szebb lesz az utca, jobb lesz a hangulata. Ugyanakkor számol forgalomcsökkenéssel, szerinte az emberek nem szeretnek sokat gyalogolni. Még szerencse számára, hogy az utca végéhez vannak közel, így a környező utcák egyikében is megállhatnak vendégeik.

Így van ezzel Szabó Gábor is, aki egy sörökkel foglalkozó cég vezetője.

- Örülök a felújításnak, mert szép lesz az utca - mondta, bár attól azért valamelyest tart, hogy a januári átadási határidőt nem tartják majd be a kivitelezők.

Az átépítés során nehézkes lesz a behajtás a Távirda utcába, de a mozgáskorlátozottak és a mentőautók biztosan bemehetnek majd; mindez még a júniusi lakossági fórumon hangzott el
Fotó: Koppán Viktor

Ő már a hozzá betérő lakóktól korábban hírt kapott a beruházásról, s a várható lezárásokról, de azt kihangsúlyozta, hogy hivatalos tájékoztató csak szombaton találta meg.

Lényeges, hogy az üzletek árufeltöltése 17 óra és 7 óra között biztosított lesz. Szabó Gábornak ez azért kedvezőtlen, mert neki az árufeltöltést délelőtt kell megoldania, ugyanis ekkor jut készlethez.

Patócs Attila, cipész, széles vevőköre miatt nem tart forgalomkieséstől. Ő két hivatalos értesítést kapott a múlt héten, egyet a Városgondnokságtól, egyet a kivitelezőtől. Örül, hogy színvonalasabb lesz az utca, s biztos benne, hogy amikor kész lesz, mindenki így gondolja majd.

Az utca egyik műkörmös szaküzletének eladói, Eszter és Alexandra is pozitívan áll a felújításhoz. Egy hónapja olvasták hírt a neten, a múlt heti szórólapokból is kaptak. Számukra a forgalomkiesés okozhat gondot, hiszen vevőik többsége autóval jár hozzájuk. Este 6-ig nyitva vannak, így ha csomagszállítójuk rugalmas lesz, az árufeltöltést megoldják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!