Hírek

2017.03.03. 16:45

A fehérvári környezetismereti versenyen a víz volt a fő téma

Székesfehérvár – Bolygónk kincsére, a vízre épült a negyedik osztályosoknak megrendezett városi környezetismereti verseny. Az eseményt pénteken a Bory Jenő Általános Iskolában szervezték meg.

Laci Patrícia

Immár hatodik alkalommal rendezte meg a Bory Jenő Általános Iskola a városi környezetismereti versenyt. A vetélkedő szervezője, egyben az iskola egyik igazgatóhelyettese, Lovizer Ferencné elmondta nekünk, hogy mivel március végén lesz a víz világnapja, így egyértelmű volt, mi is lesz a megmérettetés témaköre.

Fotó: Molnár Artúr

– A kiemelt témánk a víz volt, ez azért is fontos, mert a gyerekek jelentik a jövőt, akik sokat tehetnek a későbbiekben a vizek tisztaságának megőrzéséért. A feladatok között voltak komolyabb, de játékosabb feladványok is, a cél inkább az volt, hogy kellemesen szórakozzanak a fiatalok, s élvezzék a vetélkedőt – mesélte Lovizer Ferencné, aki szerint a mostani verseny azért is volt lényeges az intézmény életében, mivel idén örökös öko iskola lettek.

Fotó: Molnár Artúr


 

Hat darab háromfős csapat jelentkezett a versenyre. A Bory Jenő iskola tanulói közül is indultak, de a szervezők úgy gondolták, hogy a saját tanulóik inkább ne vegyenek részt a díjazásban, hiszen ők mégis hazai pályán voltak.

A legügyesebbeket könyvvel, éremmel jutalmazták, az első helyezettek pedig még mézet is kaptak. A vetélkedőt a Táncsics Mihály Általános Iskola 4. osztályos csapata nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!