Hírek

2017.03.10. 14:48

Kimagasló volt a közvetítés a Székesfehérvári Törvényszéken

Székesfehérvár – Magas színvonalú, időszerű ítélkezés folyt az elmúlt évben a Székesfehérvári Törvényszéken.

Szabó Zoltán

Turcsánné Molnár Katalin, a törvényszék elnöke mondta ezt a  tavalyi évet értékelő összbírói értekezlet előtt tartott sajtótájékoztatón. Mint mondta, 44962 ügy érkezett tavaly, de a befejezett ügyek száma ennél magasabb, 46351 volt. Ezen belül a peres ügyérkezés 5 százalékkal emelkedett, míg a nempereseké 11 százalékkal csökkent.

Megemlítette a Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság peres ügyintézését, amelynek köszönhetően a folyamatban maradt peres ügyek száma csaknem 40 százalékkal csökkent.

Turcsánné Molnár Katalin kiemelte a fehérvári törvényszéken folyó közvetítői eljárásról is. Országosan és nemzetközi összehasonlításában is kimagasló az, hogy az eljárások 64 százaléka egyezséggel végződött.

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Handó Tünde egyebek között arról beszélt: ahhoz, hogy a magas elvárásokat teljesíteni tudják, a bírókat rendszeresen ellenőrzik. Tavaly a 2800 tagú bírói karból országosan 264, a fehérvári törvényszéken pedig 12 bírót vizsgáltak. Utóbbiak közül 5 bizonyult alkalmasnak, 4 kiválóan alkalmasnak, kettő magasabb állásra is alkalmasnak, egy bírót pedig alkalmatlannak találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!