Hírek

2017.03.08. 19:45

Hol sírjaik domborulnak - karbantartás után ünnepi díszítés

Székesfehérvár - 48-as honvédek sírjait keresték fel honvédelmi szakkörös diákok: a síremlékek és környezetük karbantartása után, az ünnep jelképével, egy kokárdával és egy nemzeti zászlóval díszítették a sírokat.

Fejér Megyei Hírlap

A Honvéd Hagyományőrző Egyesület Fejér Megyei Szervezete a honvédelem ügyét, a magyar honvédhagyományok emlékeinek ápolásával szolgálja.

Ennek egyik megvalósulása a fiatalság körében végzett hazafias nevelést szolgáló tevékenység, melynek keretében "szakmai"segítséget nyújtanak a Székesfehérvári Szakképzési Centrum I. István Szakgimnáziumában működő Honvédelmi Szakkörének.

Az egykori szabadságharcos hősök emléke előtt tisztelegtek
Fotó: Az egyesülettől

- Az 1848-as Forradalom és Szabadságharc közelgő ünnepére készülve, kedd délután a honvédelmi szakkör tagjaival és a szakkörvezető Kovácsné Kozma Katalin tanárnővel a fehérvári Hosszú temetőben lévő, egykori 48-as honvédek sírjait kerestük fel - mondta el Lévai Miklós nyugállományú alezredes, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Fejér Megyei Szervezetének elnöke, majd hozzátette:

- A síremlékek és környezetük karbantartása után, az ünnep jelképével, egy kokárdával és egy nemzeti zászlóval díszítettük a sírokat, jelképesen tisztelegve ezzel az egykori szabadságharcos hősök emléke előtt. A síremlékek felkeresésében, a székesfehérvári katona sírok kutatásában jeleskedő, Jobbágy Antal nyugállományú ezredes volt segítségünkre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!