Hírek

2013.05.12. 15:27

Száz fúvós szívből fújta

Martonvásár – Nagyon lélekemelő, amint száz muzsikus megszólaltja hangszerén a nagyívű, könnyen befogadható dallamokat! Három fúvószenekar zenészei fogtak össze a nagyszerű közös produkcióért a tavaszi fesztiválra.

Zsohár Melinda

Az örökzöld Volt egyszer egy vadnyugat megunhatatlan filmzenéje, a Gladiátor, a Rocky, az Abba, vagy a hegedűs a háztetőn dallamai szólaltak meg a hétvégi martonvásári tavaszi fesztivál szombat esti repertoárján a Beethoven Általános Iskola tornatermében. A kitűnő előadás egyben „jutalma” is volt azoknak a diákoknak, akiknek a város tehetségtámogató programjának ösztöndíjait nyújtotta át Szabó Tibor polgármester és Salamon Ferencné kuratóriumi elnök. Évente kétszer jutalmazzák a tehetséges gyerekeket, fiatalokat sport, művészet és tudomány kategóriákban, hogy az anyagi segítség hozzájáruljon fejlődésükhöz.

Fotók: Zsohár Melinda

A város erős zenei hagyományaihoz illeszkedett az a koncert, amely Pusztavám, Aba és Martonvásár fúvósai közös előadásában aratott nagy sikert. Pfiffer Zsuzsanna, a martonvásáriak karnagya, Kanczler István, az abaiaké és a pusztavámi karmester, Balázs Attila már tavaly nyáron megalapozták zenekaraikkal a mostani előadást. Egy hét zenei táborozással szoktak össze, felemelő ennyi amatőr, azaz szerelemből muzsikáló zenészt együtt hallgatni!

Balázs Attila karnagy és zeneszerző a Magyar Honvédség tatai 25. Klapka György Lövészdandár zenekarának is vezetője, századosi rangban. Ezúttal civilben vezényelt, s csillogtatta humorát és tehetségét a hálás közönség előtt. Népszerű fellépő művész, karnagyként szinte önálló szereplője a nagy alázattal és rajongással dirigált zenei előadásoknak. Testbeszéde, jellegzetes mozdulatai háttal állva is érvényesülnek, arca, tekintete pedig a zenészeknek nyújt olyan többletet, amivel az általános dirigensi feladatokon ugyancsak túllép. Pfiffer Zsuzsanna az ország talán egyetlen női fúvós zenekari karnagya is beült klarinétjával a muzsikustársak közé, akik vastapsot kaptak a jó zenékhez szokott közönségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!