Hírek

2017.01.06. 13:59

Szavazzon az Aranyalma-díj jelöltjeire!

Immár a tizenharmadik alkalommal kérjük olvasóinkat, hogy döntsék el, ki legyen Az év színésze a Vörösmarty Színházban nyújtott teljesítménye alapján. Az idén is átadjuk a Fejér Megyei Hírlap Aranyalma-díját.

FMH-információ

Nem vagyunk babonásak, ezért a 13. alkalom ellenére bízunk abban, hogy ebben az évben is sokan voksolnak majd. Ezúttal ismét színészeket jelölünk a fehérvári teátrum társulatából, olyan művészeket, akik sokat tettek azért, hogy a Vörösmarty Színház előadásai sikert arassanak a nézők körében.

Gáspár Sándor

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes művész, Gáspár Sándor kitűnő alakítást nyújt a Három nővérben, a kiégett, mindenen átlátó, de emberséges Csebutkin katonaorvos szerepében. A velencei kalmárban Antoniót alakította emlékezetesen, a nézők körében nagyon népszerű Balfácánt vacsorára! című komédiában a főszereplőt, Francois Pignont. Hamarosan az Apák és fiúk című előadásban is láthatjuk, Nyikolaj Petrovics Kirszanov szerepében.

Hirtling István

A Jászai Mari-díjas, Érdemes művész Hirtling István kidolgozott, sokrétű alakítást nyújt az egy pokoli házasság sötét bugyrait bemutató Play Strindberg című darabban. A Figaro házasságában ő a hatalmával vissza-visszaélő, örökké áskálódó Almaviva gróf. Az Anconai szerelmesekben mintha rá szabták volna az öregedő dzsigoló, Tomao Nicomaco szerepét. Szerepel a Csókos asszony című operettben. A Rejtélyes viszonyokban is játszott, magas szakmai színvonalon.

Tóth Ildikó

A Jászai Mari-díjas, Érdemes művész és más díjakkal is kitüntetett Tóth Ildikó a Három nővér című Csehov-darabban Mását alakítja nagy átéléssel. A Play Strindberg pokoli házasságában ő a feleség. Feleséget alakít a Balfácánt vacsorára című komédiában is, bizonyítva, hogy ebben a műfajban is jól érzi magát. Korábban láthattuk az Őfelsége komédiása című darabban. Nemsokára az Apák és fiúkban is feltűnik,

Varga Mária

A Jászai Mari-díjas, és több szakmai díjjal, köztük a fehérvári teátrum Vörösmarty Gyűrűjével elismert Varga Mária alázattal és szakmai igénnyel közelít valamennyi szerepéhez. A Három nővérben Anfiszát, a dajkát alakítja. Egészen más színt láthatunk tőle az Anconai szerelmesekben, Agneseként, a panzió tulajdonosaként. A hétköznapi agresszióról szóló Terrorizmusban érdekes karaktert formál meg.  Ő is játszik az Apák és fiúk című darabban.

Ők tehát a jelöltjeink, akik közül önök választhatják ki, hogy ki legyen Az év színésze. Kérjük,  voksoljanak.  Szavazni a Fejér Megyei Hírlapban található szavazólapon – a Székesfehérvár, Ady Endre utca 15. címre eljuttatva –, illetve itt, a FEOL.hu-n lehet. A beküldési, online szavazási  határidő február 27.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!