Hírek

2012.09.27. 07:29

Szavatolt öregedésgátlás

Székesfehérvár - Nincs még egy testrészünk, mely annyira központban lenne, mint az arc, mely kegyetlenül rádöbbent bennünket, hogy mindennek meg van a maga szavatossági ideje. Hogy milyen folyamatok zajlanak arcunkon? Gyengül a bőr tónusa, a ráncosodás pedig fokozódik...

S. Töttő Rita

Arcunk nem csak lelkünk, de egészségi állapotunk fokmérője is, nem beszélve arról, hogy itt mutatkozik meg legelőször, ha mostohán bánunk magunkkal. Persze nem tagadható, hogy a változások gyorsaságában  szerepet játszanak a genetikai tényezők is.   A  folyamatok bizony már huszonötödik és harmincötödik életév között elkezdődnek. Az őszi-téli időszak a legideálisabb arra, hogy a modern kor kozmetikai kezeléseivel minél későbbre toljuk az öregedés első jeleinek megjelenését. 

- Amikor a kötőszövet részben elernyed, a nedvtartalom csökken, zsírpárnák tűnnek el, a bőr kissé petyhűtté válik, és kicsit meg is ereszkedik, ilyenkor a  legjobb kezelés a fotorejuvenáció, az e-light gépi kezeléssel - vélekedik a fehérvári Lőrinczné Buzás Zsuzsa, mesterkozmetikus, anti-aging terapauta. E módszer működési elve,  hogy  széles  spektrumú fényvillanásokkal nagy energiát juttatnak a kötőszövetbe, anélkül hogy a bőr felső rétegei sérülnének. Ennek következtében átalakul a kollagén rostok szerkezete s új kollagén struktúrák alakulnak ki.  A kezelés eredményeként csökken  a finom ráncok mélysége és száma, feszesebb, tónusosabb lesz a bőr.

Ha valaki azt veszi észre magán, hogy a bőr izomzata is kezd ernyedni, a felső és alsó szemhéj megereszkedik  az orr-ajakbarázda elmélyüléséről nem is beszélve, na akkor lehet hatásos egy másik esztétikai kozmetikai módszer: a tripoláris rádiófrekvenciás kezelés.

 - A rádiófrekvencia lényege, hogy az áram három elektróda között mozog. A bőrbejutás mélysége változtatható és nagy mértékben felmelegíti a mély és a felszíni szöveteket egyaránt. Hatására a kollagén rostok összehúzódnak, megfeszítve ezáltal a körülötte levő bőrt -  a kozmetikus mester szerint azonnali ránctalanító hatást nyújtva ezzel. De vannak még más hatásos ráncfeltöltő bőrszerkezet javító módszerek is, amelyek leginkább ősszel-télen végzendők. Ilyen a mezoroller kezelés - teszi hozzá Zsuzsa.

Más megoldásra van szükség,  amikor a szemek beszűkülnek és az alattuk lévő zsírtestecskék megereszkednek  ez a  fáradt arckifejezés első jele. Az arc középső része, az orr és a szájkörnyéke barázdái elmélyülnek, valamint a nyak bőre még jobban megráncosodik   toka alakul ki... Ekkor bevethetjük a mezoterápiás arcfiatalítást.

- Mezoterápiáról akkor beszélünk, amikor nem csak a hámréteget, hanem bőr közép rétegét is kezelik. A mezorollerrel végzett kezeléshez egy speciális elektródát használnak, mely rezgésbe hozza a hozzá csatlakoztatott tűhengert, melyben 540 darab egy milliméteres tű van. Tíz  perc alatt  a hengerezéssel 5 ezer tűszúrás éri a bőrt, kis csatornákat nyitva rajta.  A szervezet reakciója azonnali. Regenerálni, gyógyítani kezdi a kollagén rostokat. Kollagén indukciós kezelésnek is hívjuk emiatt. A bőrben lévő fibroblasztok 6-8 héten át új, frissebb, hidratáltabb kollagént termelnek csupán a tűk használatával. A tűk által létrehozott csatornákat kihasználva azonban hialuronsavat, vitaminokat,peptideket tudunk a roller tűinek segítségével bejuttatni a bőr közép rétegébe - lelkendezik a kozmetikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!