Hírek

2017.09.04. 11:00

A gárdonyi szatír nyomába eredtünk!

GÁRDONY - Az állítólagos gárdonyi szatír nyomába eredtünk, de amire bukkantunk, arra senki nem számított...

S. Töttő Rita

Hétvégén robbant a hír a bulvársajtóban, hogy a gárdonyi általános iskola előtti füves területen szatírt láttak. Állítólag egy hölgy látta a jelenetet, amint egy férfi, a szemtanú szerint önkielégítést végzett a bokornál. A jelenetet látva kiabálva rohant ki, még fotókat is készített az illetőről, aki azonban elmenekült a helyszínről. A hírek arról szóltak, hogy a hölgy autóval eredt a férfi után, ám nyomát vesztette, ezért szólt a közeli benzinkúton tartózkodó rendőrpárosnak.

Nos, a történet nyomába eredtünk, hogy kiderítsük, mennyi valóságalapja lehet az esetnek. Beszéltünk lakókkal, diákokkal, üzletben dolgozókkal, az iskola igazgatójával, sok mindenkivel, aki esetleg hallhatott a történetről. Azt sikerült kideríteni, mi-ki lehetett a sztori forrása: egy, az általános iskola közelében dolgozó azt mondta a Fejér Megyei Hírlapnak, ismeri a hölgyet, aki a közösségi oldalra töltötte fel a történetet. Ám amikor megkértük, hogy mutassa meg a posztot, sajnos addigra magát a személyt sem lehetett megtalálni a Facebook-on, a posztoló tehát elrejtette vagy törölte magát a kíváncsi szemek elől.

A nyári számháborúzás nyoma, háttérben  a gárdonyi iskolával. Sokan járnak erre, férfiak is, hogy dolgukat végezzék... Fotó: a szerző

– Ennél a bokornál történt egyébként az eset, de én meg vagyok győződve róla, hogy egyszerűen csak valaki itt végezte el a dolgát, ahogy az nap mint nap megtörténik ezen a területen – mutatott az illető az egyik bokorra. Rengetegszer látott már hasonlót a környéken a nekünk nyilatkozó:  – A férfiak időnként bejönnek erre a kicsit eldugottabb részre és pisilnek a bokor tövében. Megeshet, hogy csupán a művelet utolsó fázisát látta a szemtanú, vagyis azt, amikor a férfi lerázta az utolsó cseppeket... – vélekedik a lapunknak megszólaló. A rendőrségen nem mondták ki egyértelműen, hogy kacsa a történet, azt azonban igen: a kérdéses eseménnyel kapcsolatban bejelentés, vagy feljelentés nem érkezett a rendőrségre. A történetben szereplő „rendőrpárost", a pontos helyszínt és az oktatási intézményt sem sikerült a helyi rendőröknek beazonosítaniuk, ezért érdemi adatgyűjtésre nem volt lehetséges ezidáig. Vagyis, hogy mennyi lehet igaz a történetből, nem tudni... Ettől függetlenül, tette hozzá a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányág szóvivője, a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyermekek biztonságára vigyázzanak és megelőzzék az ilyen és ehhez hasonló eseményeket. Egy iskolai dolgozó is elmondta a gárdonyi iskola előtt a gyerekekre a tanév minden egyes napján reggel és délután rendőrök vigyáznak. A pletyka tehát szerencsére nem nyert igazolást. Ettől függetlenül továbbra is érdemes mindenkinek nyitott szemmel járnia!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!