Hírek

2014.01.08. 17:50

Számlák az újságban - A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz

Beloiannisz - Az önkormányzat a helyi lap különszámában közölte, az előző ciklus gazdálkodása miatt feljelentést tett.

Tribolt Lajos

A különszám nem csak az önkormányzat tájékoztatóját közölte, hanem egy csomó számla másolatát. A polgármestert, Papalexisz Kosztaszt arról kérdeztük, mi vezette az önkormányzatot erre a szokatlan lépésre.

A település vezetője elmondta, úgy ítélték meg, hogy az emberek már csak a saját szemüknek hisznek, azért a képviselők amellett foglaltak állást, hogy kézzel fogható bizonyítékokkal viszik a lakosság elé az egész ügyet.

A polgármester, Papalexisz Kosztasz az önkormányzat előtt. Már nincs napi likviditási gondjuk (Fotó: Koppán Viktor)

Kérdésünkre Papalexisz polgármester kifejtette, szerint az emberek valószínűleg döbbenettel fogadták a tájékoztatót és magukban dolgozzák fel. Ez azért is igaz lehet, mert a helyi lap megjelenése óta volt falugyűlés és az ügyet igazából nem forszírozták. Tulajdonképpen szinte mindenki tudott a gazdálkodási szabálytalanságokról, most csak a bizonyítékokkal szembesültek hangzott el.

De miről is van szó? Olyan kiadásokról találtak számlákat, amelyek nem az önkormányzat működését szolgálták. Például több mint hatvanezer kilométerre elegendő üzemanyag vásárlásáról, amikor az önkormányzatnak gépjárműve sincs, még a fűnyírói is elektromosan működtek. Jelentős volt az élelmiszer és ital vásárlás, miközben az önkormányzat nem fizette a közüzemi számlákat. Az akkori jegyző és pénzügyesek már nem dolgoznak az önkormányzatnál. Mint ahogy a testület is jórészt lecserélődött, a hét tagú gréniumban csupán két régi képviselő maradt. Az önkormányzat ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a 2010, 2009 és 2008-as évek gazdálkodása kapcsán. Megkérdeztük a polgármestert, miért 2013-ban és nem 2011-ben tettek feljelentést. Azt válaszolta, hogy az első években a gazdálkodás rendezése kötötte le őket. Egy másik ügy vizsgálata kapcsán kerültek elő furcsa számlák 2010-ből, utána nézték meg az előző éveket is. Független vizsgálatot akartak, arra pedig elő kellett teremteni a pénzt. A jelentés után nyomban feljelentést tettek, mert mást nem is tehettek. A rendőrség jelenleg is nyomoz. A korábbi ciklus polgármestere, Rizojannisz Kosztasz lapunknak egyetlen mondatot mondott: Ez egy politikai lejárató kampány része, ezért nem foglalkozom vele.




Címkék#Beloiannisz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!