Hírek

2016.03.25. 13:20

Sokan fognak pihenni a wellness szállókban ezen a hosszú hétvégén

A húsvéti ünnepek időszakában is népszerűnek számítanak a szállodák és a wellness szállók.

Laci Patrícia

Vannak családok, akik szakítanak a hagyományokkal, s az otthonuk helyett inkább valamely szállóban töltik a húsvétot. Ez a jelenség nem számít újkeletű dolognak Behán István, az egyik gárdonyi wellness hotel igazgatója szerint:

- Mióta működünk, azóta a húsvéti időszak szinte mindig népszerűnek számított. Talán egyik évben történt az, hogy a rossz időjárási viszontagságok miatt akadtak üres szobáink. A karácsonynál van az a tendencia, hogy évről évre egyre többen választják a hoteleket az otthonuk helyett. A szállodai húsvétolás jelenségének fő oka szerintem az, hogy amint beköszönt a tavasz a jó idővel együtt, az emberek rögtön ki szeretnének szabadulni a mókuskerékből. Ezért elmennek kirándulni egy olyan helyre, ahol még nem jártak.

Ritter Judit az egyik székesfehérvári hotel és étterem ügyvezető igazgatója szerint is a húsvét mindig forgalmas volt. Emellett az emberek előrelátóbbak lettek:

- Észrevettük, hogy a foglalásokat egyre korábban kezdik meg az emberek. Például a húsvéti hosszú hétvégére kínált szobáinkat már január végén lefoglalták. Sőt, volt olyan vendégünk, aki már tavaly leadta a foglalását erre a hétvégére. Főleg belföldi vendégeink lesznek, emellett a környező országokból is érkeznek hozzánk.

Vajon miért szeretnek sokan az ünnepek idején elszakadni az otthonuktól?

- Az emberek jelentős része hétfőtől péntekig dolgozik. Ezért ha elérkeznek az ünnepek, akkor nem otthon akarnak vesződni a főzéssel és a rendrakással, inkább a családdal szeretnének együtt pihenni - osztotta meg velünk véleményét Ritter Judit, majd viccelődve hozzátette:

- Egyes emberek viszont a locsolók elől menekülnek.

 

Olvasóink véleménye

Nagy Petra: – A népi hagyomány azt írja elő, hogy inkább húsvétoljunk otthon. A fiúk nem szállodákba mennek el locsolkodni, hanem az otthonokba.

Vitéz István Bálint: – Szerintem egy otthoni környezetben sokkal barátságosabb a húsvét. Nem egy idegen helyen kell ünnepelni, emellett az egész család együtt lehet.

Gombás Petra: – A szállodákban el lehet vonatkoztatni a hétköznapoktól, könnyebben ki lehet kapcsolódni. Ebből a szempontból nem rossz hotelben ünnepelni.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!