Hírek

2015.10.29. 19:20

Száguldás a halálba: hány embernek kell még meghalnia a 81-esen?

Az utak a veszélyesek vagy a száguldozó, vakmerően előzgető sofőrök? Megoszlanak a vélemények. Sokan, sokfélét gondolunk. Ezekből válogattunk.

Buthy Lilla

Szerdán megjelent „halálutas” írásunkra rengeteg olvasói levél, vélemény, komment és visszajelzés érkezett, mostani cikkünk apropóját is éppen ez adja. Ebből is látszik, sok embert érint, és sokakat foglalkoztat, hogy egyes útszakaszok – legtöbben egyébként a 81-es főutat szidják – miért veszélyesebbek a többinél. A véleménynyilvánítók között akad, aki a nyomvályús, szűk utak minőségén botránkozik meg, vagy épp a komótos, több száz méteres kocsisort maguk mögött húzó sofőröket hibáztatják, akik arra ingerlik a mögöttük haladókat, hogy – sokszor bizony meggondolatlan – előzésbe fogjanak. A Móri Rendőrkapitányságtól Gyuris János őrnagyot kérdeztük, szerinte mi az oka a sok balesetnek? Vajon megelőzhetők lennének? Szerinte, bár nagyon túlterhelt ez az útvonal, különösen a teherforgalom tekintetében, és szűk az út keresztmetszete is, de minden esetben ott van a szerencsétlenségek mögött az emberi hiba is. Simon Csaba tűzoltó főtörzsőrmester, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépkocsivezetője is hasonló véleményen van.

Minden kéklámpásra vonatkozóan egy kérés is megfogalmazódott: amikor már baj van, tehát ha balesethez vonulnak a tűzoltók és a rendőrök, akkor kérik, ne ijedjen meg senki, csak jobbra húzódva biztosítsanak teret a segítséget hozóknak. Mint mondta, legutóbb az M7-esen is majdnem beszorultak, mert még a leállósávot is elfoglalták a kamionok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!