Hírek

2017.07.05. 06:47

Szabadtéri tűzesetek a megyében

Aljnövényzet, szalmabálák és gabonatábla tűzeseténél is be kellett avatkozniuk Fejér megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóinak július 4-én.

Több kertet is veszélyeztetett a tűz Pátkán, a Vörösmarty utcában. Egy hektáros területen az aljnövényzet kapott lángra egy szabad területen és a tűz három ingatlan udvarába is továbbterjedt. A székesfehérvári tűzoltók négy vízsugárral történő beavatkozásának köszönhetően a házakat nem érték el a lángok - közölte a katasztrófavédelem.

Tarkatorral vontatott pótkocsin hat darab nagyméretű szalmabála égett Mány határában. A járművezető még időben szét tudta kapcsolni a szerelvényt, ezért a vontató nem károsodott. A bicskei önkormányzati és a bajnai hivatásos tűzoltók összesen négy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Búzatábla négy hektáros része égett Dég és Káloz között. A helyszínen a dégi önkéntes tűzoltók és két erőgép a károsodott területet körbetárcsázta, ezzel megakadályozták a tűz továbbterjedését. Az időközben helyszínre érkező sárbogárdi hivatásos tűzoltókkal közösen pedig egy vízsugárral eloltották a még foltokban izzó területeket.

Személyi sérülés egyik esetnél sem nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!