Hírek

2015.11.12. 12:46

Szabadbattyán: az agrárkamara lisztadománya hat településnek

Szabadbattyán – A lisztadományt a szociális társulás és a gazdakör koordinálásával a hónap második felében juttatják el a kistáj településeire, az önkormányzatokhoz, a rászorulókhoz.

V. Varga József

A Magyarok kenyere program adományozó napján – Árpád-házi Szent Erzsébet napja alkalmából – jelképesen 2,6 tonna lisztadományt adott át a rászorulók javára hat település (Kőszárhegy, Nádasdladány, Sárkeszi, Szabadbattyán, Tác és Úrhida) polgármesterének Kiss Norbert Ivó, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei elnöke csütörtökön a községházán. A Göböljárás malmában megőrölt lisztet Mayer László h. esperes, plébános áldotta meg. Amint megtudtuk: a megye búzatermesztői immár negyedszer járultak hozzá a Magyarok kenyere – Sok millió búzaszem – Egy nemzet program sikeréhez; az idén 105 adományozó összesen 16,2 tonna kenyérgabonát, a tavalyi mennyiség több mint dupláját ajánlotta fel az itthoni és határon túli rászorulók javára.

Ebben az évben lehetőség nyílt arra, hogy megyénként néhány karitatív szervezet külön is részesüljön az összmagyar lisztadományból. Az agrárkamara megyei elnöke elmondta: döntésük szerint a kistáj településein túl a Magyar Vöröskereszt székesfehérvári szervezetének 0,7 tonna lisztet juttatnak el. Az adomány szabadbattyáni központi átadását a szociális munka napjára időzítették – emelte ki Polyák István polgármester. Köszöntve egyben az alapellátás (gyermekjóléti szolgálat, családsegítés és házi segítségnyújtás) biztosítására nemrégiben létrejött ötös szociális társulás munkatársait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!