Hírek

2017.07.23. 12:13

Sukoró hagyományőrzői ma is aktívak

Tizenhét éve formálja, őrzi és éli a település hagyományait a Sukorói Hagyományőrző Egyesület, amely tánccal, programokkal és legutóbb egy szombati piknikkel örvendeztette meg tagjait.

S. Töttő Rita

Még 1995-ben vált Sukoró partnertelepülésévé a németországi Rimsting, amelynek lakosaival rendszeres találkozókat szervez a Velencei-tavi település. Az így kialakult szoros barátságoknak köszönhetően jött az ötlet, hogy a Rimstingi Hagyományőrző Egyesület mintájára Sukorón is létre lehetne hozni egy hasonló szervezetet. Így alakult meg 2000-ben az a közösség, amely azóta is non-profit alapon szervezi a település hagyományaival kapcsolatos programokat.

A szombati rendezvény is jól sikerült

Elnökük, Varga Edit  mesélt a Fejér Megyei Hírlapnak az egyesületről:

– Az egyesületet 2000-ben öt baráti család alapította. Eltökélt célunk, hogy a falu életének hagyományait és szokásait megőrizzük, felelevenítsük és az újonnan ide költöző lakókkal megismertessük. Sukoró életében meghatározó szerepet töltünk be, megalakulásunk óta nagy segítségei vagyunk az önkormányzatnak. Az idei évben több alkalommal is a kisgyermekes családokat céloztuk meg, melyet fontosnak tartottunk a közösség összetartás-, és építés miatt. Így rendeztük meg első alkalommal februárban a Farsangi Mulatságot, áprilisban a Húsvéti Családi Napot, a Májusfa Kitáncoló Ünnepséget, valamint a Piknik és Kertmozi  programjainkat – mondta az elnök. Ez utóbbi eseményre másodszor kerülhetett sor most szombaton. –  A fűbe lekuporodni egy varázslatos helyen – a Néprajzi Ház udvarán -, gyertyafénynél, beszélgetés érdekes emberekkel, retro magyar film nézése , ugyan mi más kellhet még egy kellemes este eltöltéséhez? – tette hozzá Edit.

Fotó: Egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!