Hírek

2009.04.22. 02:28

Suhancok piszkíthattak a vízellátó rendszerbe

Enying-Alsótekeres - Állampolgári bejelentést követően tegnap délután elzárták a vizet a településen. Valakik feltörték a víztornyot, valami történt, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.

Ármás János

Lajtos kocsiból mérik a vizet tegnap óta Alsótekeresen. A Közép-Dunántúli Vízmű (KDV) Zrt. szakemberei tegnap elzárták az Enyinghez tartozó településrészen a vezetékes ivóvizet. Az első hírek még arról szóltak, hogy néhány suhanc feltörte a víztorony zárját, majd a vízellátó rendszerbe piszkított . A KDV Zrt. munkatársai - a Jankó Gábor pr-vezetőtől kapott tájékoztató alapján - lezárták a víztornyot, ezzel megszüntették a vezetékes ellátást is. Ezt csak akkor lehet újraindítani, ha a laboratóriumi vizsgálatok eredményei nem mutatnak ki semmilyen elváltozást.

Tegnap délután már tényleg lajtos kocsiból adták a vizet Alsótekeresen. Szép, elegáns környék. Vödörrel jött Somogyi Józsi bácsi, akinek Szűcs Sándor, a KDV Zrt. alkalmazotta csorgatta a vizet. Az öregúr elmondta, huszonöt évvel ezelőtt a víztornyot felügyelte, akkor ilyen probléma még véletlenül sem következhetett volna be. Mostanság már nem a környékbeli kutakból, hanem távolabbról érkezik a víz, de ehhez is hozzá kellett szokni.

A rendőrség ismeretlen tettesek után nyomoz, a műemlék jellegtű víztoronyban az ajtók, zárak feltörésével okozott kár félmillió forint. Több forrásból is jött információ: ürüléket találtak a helyszínelők a toronynál. Enyingi városházi információk úgy fogalmaznak, ez galambok ürüléke. Más megerősítés ezzel kapcsolatban nem érkezett. Ha negatív a laboreredmény, utána rögtön lesz ivóviz is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!