Hírek

2013.07.12. 14:01

Staféta Kovács Tiborral

A Staféta legutóbbi vendége, Kovács Zsolt ügyvéd azt kérdezte Kovács Tibortól: orvosként miként látja, milyen állapotban jöttek vissza rövid szabadságukról a labdarúgók, ennyi idő elég a regenerálódásra?

Matók János


Kovács Tibor orvos (Fotó: Pati-Nagy Bence)

- Egy profi sportoló, így a futballista is saját jól felfogott érdekében tudja, hogy szabadsága alatt mit engedhet meg magának. Így tisztában vannak azzal, hogy a rövid szabadság alatt nem engedhetik el magukat. Ez vonatkozik az étrendjükre ugyanúgy, mint a napi tevékenységükre. Hiszen a versenyidőszakban egy ritmusban élnek, aminek része a regeneráció  is. Erre nagy szükség van, főleg, amikor megkapják a nagy terhelést. A rövid pihenőt tekinthetjük úgy, mint ennek a ciklusosságnak egy részét. Egy hosszabb regenerációs időszaknak tekinthetjük a szabadságot. Ebben talán annyi a zavaró tényező egy-két játékosnál, hogy nem a kontinensen, Európán belül töltötte ezt az időszakot, hanem például Dél-Amerikában. Nekik valóban rövidebb volt ez az idő, hiszen időzónákat kellett átlépniük. Éppen ezért nehezebb volt teljes egészében kihasználni a regeneráció szempontjából a rendelkezésre álló időt. De alapvetően mindenki jó hangulatban és kondícióval érkezett vissza a felkészülésre.

A stafétát Váradi Eszter Sára színművésznek adom, kérdésem: többször játszott már a Pelikán-udvarban a nyári színházban, milyenek az idei benyomásai, milyen a hangulat, lesz-e siker?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!