Hírek

2017.01.27. 20:50

Szeminárium: Megtelt a civil szervezetek képviselőivel a törvényszék díszterme

Székesfehérvár - Óriási érdeklődés mellett zajlott a törvényszéken az a szeminárium, amelynek témája a civil szervezeteket érintő jogszabályi változások voltak.

B. Kiss László

A Székesfehérvári Törvényszék által útjára indított Törvényházi szeminárium elnevezésű rendezvénysorozat pénteki előadásán azon, január elsejei, illetve március elsejei hatállyal módosuló jogszabályokról hallhattak szakszerű ismertetést a résztvevők, melyek a civil szervezeteket érintik.

Kollárné Varga Beáta (balra) ismertette a zsúfolásig telt terem hallgatóságával a változásokat
Fotó: Molnár Artúr

Az érintettek köre - a vadásztársaságoktól a horgászegyesületeken és alapítványokon át a sportegyesületetekig - igen széles, ez is magyarázta a rendezvényi iránt megnyilvánuló nagy érdeklődést.

A szeminárium azt a célt szolgálta, hogy a civil szervezetek jobban el tudjanak igazodni a bejegyzési, illetve a nyilvántartásba vételi eljárásokban, és így elkerülhető lesz a tájékozatlanságból eredő hiánypótlás - mondta el bevezetőjében Sasvári Péter, a törvényszék kollégiumvezetője. A legfontosabb tudnivalókat Kollárné Varga Beáta, a civil kollégium vezetője előadásban ismertette, majd kérdésekre válaszolt. A programra, amelyet február 3-án megismételnek, január 20-áig lehetett jelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!