Hírek

2012.09.11. 18:38

Sok száz diák kezdte meg tanulmányait Fehérváron a felsőoktatásban

Székesfehérvár - A megyei felsőoktatási intézményekben is elindult a tanév. Eskütételekkel, ünnepélyes beszédekkel készítették fel a gólyákat a rájuk váró feladatokra.

Silye Sándor

Minek tulajdonítható, hogy Székesfehérvár ilyen sikeres város lett? - hangzott el a kérdés Fürész István, a város önkormányzatának tanácsadójától kedden a Kodolányi János Főiskola tanévnyitóján. A választ ő maga meg is fogalmazta: mert noha sokan nem azért jöttek ide, hogy letelepedjenek, hanem, hogy tanuljanak, mégis vannak, lesznek olyanok, akik maradnak, mert jól érzik itt magukat. S ők azok, akik tovább fokozzák a város sikerét. A Kodolányi János Főiskola idén száz gólyát fogadott Székesfehérváron,  ami azt jelenti, hogy közel 1000 fő jár most a megyeszékhelyen lévő intézménybe. Őket  Szabó Péter rektor köszöntötte, s ígérte, hogy nagy százalékuk talál majd munkát diploma után. Tavalyi adatuk ugyanis erre vonatkozóan igen jó: a végzettek 91 százaléka tudott 6 hónapon belül elhelyezkedni értelmiségi munkakörben.


A Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karán szombaton tartották a hallgatói eskütétellel együtt a  tanévnyitót. A fehérvári karon - mondta  el Végső Ferenc dékánhelyettes -, 610 hallgató tanul, s közülük 160 az elsőéves tanuló.  Az Óbudai Egyetem Alba Regia központjában is tanulnak már az egyetemisták: ott is 600 fő kezdte meg összesen tanulmányait, tudatta Györök György főigazgató, a fiatalok közül 120 gólyaként "repült" először az intézménybe.
Februártól indulnak mérnök szakok a cégekkel szoros együttműködésben a veszprémi Pannon Egyetem fehérvári mesterképzésén is, de kísérleti jelleggel már most is felvettek három logisztikai mérnök mester szakos hallgatót - tudtuk meg  Friedler Ferenc rektortól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!