Hírek

2013.01.02. 15:59

Sok ezer horgász engedélye – késnek az állami jegyek?

Fejér megye - Több horgász jelezte, hogy mivel vízkezelő egyesületük nem kapta meg az idei állami horgászjegyeket, nem tudnak hódolni szenvedélyüknek.

Tihanyi Tamás

Purgel István, a Horgászegyesületek Fejér Megyei Szövetségének vezetője  elmondta: szervezetük  nem kapta meg az állami jegyeket az illetékes hivataltól. Ezek a jegyek január 1-től december 31-ig érvényesek, tehát ahhoz, hogy  az adott vízterület kezelője saját vizén engedélyezhesse az idei horgászatot, ezekhez az állami jegyekhez már az elmúlt évben hozzá kellett volna jutnia. Így  például ahhoz, hogy valaki a csurgói tározón horgászhasson, szükséges az állami jegy és a vízkezelő engedélye is, de előbbi nélkül az utóbbi ki sem adható. Purgel István úgy tudja, más megyékben már decemberben kiosztották  az állami  jegyeket.

Kérdésünkkel felkerestük az illetékes hivatalt  és az  alábbi tájékoztatást kaptuk:  „A horgász szervezetek részére a Fejér Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága mint Halászati Hatóság biztosítja az állami horgászjegyeket és az érvényesítő bélyegeket.

A SZÁK számítógépes nyilvántartó program bevezetésével egyidejűleg új eljárásrend került kialakításra. A szakmai főhatóságtól 2012. december 19-én kapott új bizományosi szerződésmintákat haladéktalanul továbbítottuk az érintett horgász egyesületek felé e-mailen keresztül és értesítettük a bizományos horgász egyesületeket a 2013. évi állami horgászjegyek részükre történő átadásának időpontjairól. Az egyesületek vezetőit tájékoztattuk a horgászjegyek kiadásának rendjéről. A szerződések előkészítése és a jegyek kiadása december 27-én  kezdődött, és azóta is folyamatosan tart. Az ügyfelek kiszolgálása 28-án pénteken reggel 8 órától este 7 óráig és 29-én szombaton is folyamatosan zajlott. A Fejér Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága az összes horgász egyesülettel szerződést köt, a jegyek kiadására a szerződéskötéseket követően kerülhet sor. Az egyesületek a tájékoztatással egyidejűleg megkapták a szerződésmintákat. A szerződések és a jegyigények beérkezését követően nyílik lehetőség a jegyek, bélyegek kiadására”.

Ez egy új helyzet a korábbiakhoz képest, ezért a hivatal  az érintettek türelmét kéri és azt,  hogy az egyesületek képviselői megfelelő adatokkal jelentkezzenek a jegyekért.    Fejérben 15 ezren horgásznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!