Hírek

2009.04.16. 02:26

Simone, a lírai realista

Szabadbattyán - A diákok nap mint nap értékekkel találkozhatnak az intézmény falain belül, s megtanulják értékelni a szépet. Az iskolagaléria immár tizenöt éves.

Varga József

Lírai realista, a természet-elvű festészeti stílus követője, olajjal, pasztellel és akrillal dolgozik. Témaválasztása széleskörű: portrék, életképek, csendéletek, meditatív gondolatok. Az iskolagaléria kilencvenötödik tárlatán Simon M. Veronika (Simone) Munkácsy-emlékérmes festőművész festményeit és grafikáit láthattuk márciusban.

Nemcsak tanítani, hanem művelni is akarnak - ezt tartották szem előtt a Gróf Batthyány Lajos Általános Iskolában, amikor 1994 szeptemberében megalapították az iskolagalériát. Az országban kevés az olyan általános iskola, melyben galéria működik, az olyan pedig még kevesebb, melyben havi rendszerességgel művésztárlatokat rendeznek. A battyáni ezen kevesek közé tartozik - fogalmazta meg Dabóczy László, az ÁMK igazgatója.

A galériában szeptembertől Bajkai Braun Géza, Bujdosó Dénes és Polyák István mutatkozott be. A 15. évad áprilisi, kilencvenhatodik tárlatán Szakál Antal festőművész, majd májusban egy művészházaspár, Takács Antal és Takácsné Kinczer Györgyi vonultatja fel munkáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!