Hírek

2013.01.08. 12:13

Sikeres támogatás hajléktalanoknak: vissza az utcáról

Székesfehérvár - Lezárult a Kríziskezelő Központ Vissza az utcáról elnevezésű programja. A tíz és fél hónapos időtartam alatt 18 utcalakót támogattak, akik közül 15 maradt kedvezményezett.

Kajdi Erika

A program elsődleges célkitűzése az utcára szorult hajléktalanok integrációjának segítése. Elsősorban olyan közterületen élő emberekről van szó, akik már hosszú évek óta élhetnek a szabad ég alatt - mondta Zsabka Attila a Kríziskezelő Központ vezetője. A másodlagos célcsoport az átmeneti szálláson lakók közül került ki.

Az elnyert támogatás  több mint ötmillió forint volt. Ebből az összegből a férfi átmeneti szállón kialakítottak egy úgynevezett befogadó szobát a közterületen lakók számára. Ezt a négy ember  számára kialakított helyiséget sikerült felújítani, berendezésekkel ellátni, s a speciális igényekhez  igazítani. Ezen kívül három hajléktalant tartós bentlakásos intézménybe kerüléshez, kettőt lakhatási támogatáshoz juttattak. További négy főt az utcai hajléktalanok közül hét hónapos lakhatási támogatással segítettek, egyet pedig rehabilitációval.

Azon túl, hogy  lakhatást biztosítottak számukra, az életminőséget javító  szolgáltatásokkal is gondoskodtak a programban résztvevőkről: gyógyszertámogatást, meleg étkezést,  ruhát, gyógyászati segédeszközöket -  hallókészüléket és  szemüveget - intéztek nekik. A dolgozók munkáját pszichológus és pszichiáter is segítette, ami hozzájárult a mentális és fizikai állapot javulásához. A Kríziskezelő Központ   a program sikeres folytatása érdekében újabb pályázatot nyújtott be a múlt hónapban - mondta végül  Zsabka Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!