Hírek

2017.08.14. 18:10

Sikeres a kárpátaljaiak javára indult gyűjtés - Felszereltek egy gyermekosztályt

ERCSI - A hónapok óta tartó adománygyűjtés bőven meghozta az eredményét, s még mindig érkeznek a felajánlások.

Bokros Judit

A Darvas-Tanács lelkész házaspár tavasszal kezdett adománygyűjtésbe egy segélykérő üzenet kapcsán, elsősorban kárpátaljai kórházak gyermekosztályai, bentlakásos óvoda számára.

Azóta rengetegen csatlakoztak, magukénak érezve az ügyet. Így nemrég már a második tárgyi felajánlásokkal teli szállítmány indult útnak a határon túlra. Ebben például a pelenka, a tartós élelmiszer, a tápszer, a bébiétel, a gyógykészítmények mellett felnőtt ruha, cipő, szülészeten hasznos holmik voltak.

Így gyűlnek az adományok
Fotó: Darvas-Tanácsné Eszter

Emellett a pénzadományok is szépen gyűlnek. Egyházi közösségek, magánszemélyek felajánlásain kívül önkormányzatok is szívesen csatlakoznak a kezdeményezéshez. Tessely Zoltán országgyűlési képviselő Fejér megye 3-as számú választókerületében hívta adakozásra a települések vezetőit, sikerrel. Eddig már közel 20 település ajánlott föl különböző pénzösszeget - tudtuk meg Darvas-Tanácsné Novák Esztertől, aki a közösségi oldalon kommunikálja az eredményeket.

Jó hír, hogy az ungvári kórház gyermekosztályát gyakorlatilag sikerült mindennel felszerelniük; került oda hűtő, vízmelegítő, mosógép is. A beregszászi kórházban pedig - a küldeményeknek köszönhetően - végre létrejöhetett egy játszósarok, így a gyerekeknek nem kell folyamatosan a vaságyakban feküdniük.

A szervezők folytatják az akciót, rendszeres segítséget szeretnének nyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!