Hírek

2017.06.26. 13:17

Előzetesbe került a férfi, aki elmenekült a seregélyesi halálos baleset helyszínéről

Az ügyészség szerint, mivel a gyanúsított a bűncselekmény elkövetése után a hatóság elől elszökött, ezért a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll.

S. Töttő Rita

Korábban hírt adtunk arról a június 23-i balesetről, amely két halálos áldozatot követelt Seregélyes közelében, a 62-es főúton.

Egy személyautó és egy kamion ütközött frontálisan, melynek során az autóban utazó két nő életét vesztette. Ezt követően a 23 éves férfi sofőr elmenekült a helyszínről, akit a rendőrök rövidesen elfogtak. Az ügy folytatódik: a Fejér Megyei Főügyészség indítványozta a férfi előzetes letartóztatását.

A baleset körülményeiről a Fejér Megyei Főügyészség adott tájékoztatást: a gyanúsított Székesfehérvár felől Seregélyes irányába közlekedett az általa vezetett személygépkocsival, amikor Jánosmajor területén az előtte haladó járműszerelvény előzésébe kezdett. Az előzés során nem adott elsőbbséget a vele szemben szabályosan közlekedő, pótkocsiból álló járműszerelvénynek. A baleset elkerülése érdekében a járművét balra kormányozta, azonban a gépkocsi jobb első részével nekiütközött a tehergépkocsinak, és a menetirány szerinti bal oldalon, az út melletti vízelvezető árokban állt meg.

Jászberényiné Király Teodóra ügyészségi szóvivő lapunknak elárulta: a  segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt őrizetben lévő gyanúsított letartóztatására tett indítványt az ügyészség a jelentős tárgyi súlyú, fokozottan társadalomra veszélyes bűncselekményre figyelemmel, valamint arra, hogy a gyanúsított a bűncselekmény elkövetése után a hatóság elől elszökött, ezért a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll. A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!