Hírek

2016.01.27. 19:34

Senki nem akar hiányozni a gimiből

Kivételesen senki nem akar hiányozni ezen a három napon a suliból. A Ciszterciben ugyanis most zajlanak a diáknapok.

B. Kiss László

A 11. évfolyam osztályainak viadala zajlott éppen, amikor szerda este betoppantunk a fehérvári Ciszterci Szent István Gimnáziumba. A patinás egyházi intézmény díszterme zsúfolásig volt diákokkal, a zsűri asztalánál pedig – mások mellett – Orosz Ágoston igazgató mellett Mészáros Attila alpolgármester is ott ült. A diáknapok nyitányát jelentette a Ciszterciben a szerda, a programok csütörtökön és pénteken is folytatódnak. Csütörtökön az alsóbb évesek osztályai mérkőznek egymással, de lesz tanár-diák meccs, ki mit tud? és táncház is. Pénteken fordított napot tartanak. Este rendezik az osztályviadal döntőjét, sztárvendéggel, meglepetés produkcióval, s ekkor adományozzák az év tanára, az év tanárnője címet.

Szerda este zajlott a felsőbb évfolyamok osztályainak viadala is. A képen éppen a 11. B. látható a Ciszterci dísztermének  színpadán Fotó: Molnár Artúr

A hangulat, melyet szerda este megtapasztaltunk, igazán felszabadult volt, a nézőtéren levő diákok lelkesen biztatták a színpadon levőket. Bömbölt a zene, de ez már csak így dukál a fiataloknál.

A szerda este fontos történése volt továbbá – ha nem a legfontosabb –, hogy kihirdették a királyválasztás eredményét is. A legtöbb voksot a 12. A „uralkodói párja”, Somogyfoki Veronika és Bagonyi Áron kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!