Hírek

2014.01.02. 16:55

Segítségre várnak az Árpád lakótelepen élők

Sárbogárd - Csaknem egy évvel ezelőtt írtunk az Árpád lakótelepen élők problémáiról. Akkoriban a város polgármestere, Sükösd Tamás is igyekezett segíteni a lakóknak.

Miskei Anita

Az Árpád lakótelepen élők úgy érzik, magányosan harcolnak igazukért, s a fűtésért

Az Árpád lakótelepen élők nehéz helyzetben vannak, mely részben az ott élők hibájából alakult ki. A lakók egy része nem, vagy nem rendszeresen fizette meg a fűtésszámlákat és a közös költséget. Emiatt hatalmas tartozást halmoztak fel, s a szolgáltatók elpártoltak a teleptől. Korábban az önkormányzat próbált segíteni, annak ellenére, hogy nem tartozik a telep a város által választott szolgáltatóhoz. Végül 2013 augusztusában a lakóteleppel felmondták a szerződést, majd az E.On vállalta, hogy egyenként köt szerződést a lakástulajdonosokkal. Akkor a lakók eldönthették, villannyal, vagy gázzal szeretnének fűteni, s aszerint kellett a rendszert kiépíteni az otthonokban. A lakók egyike, aki még 2003 ban vásárolt itt lakást, elmondta, több mint 400 ezer forint kiadást jelentett ez számukra. Az egyedi fűtés kialakításához mindannyiuknak kazánt kellett vásárolni, újra csövezték a lakásokat, majd az ígéretekkel szemben nem az ősszel, hanem december közepén érkezett a szolgáltató az órákkal. A felszerelést követően pedig megérkeztek a szerződések is, csak a fűtés nem megy még mindig. Sokan villanyradiátorokkal fűtöttek ez idő alatt, s az enyhe télnek örülnek, de így is tartanak a villanyszámlától. Úgy fogalmaztak, a legjobban az fáj nekik, hogy magukra hagyták őket. Úgy tudják, a korábbi szolgáltató és közös képviselő ellen már rendőrségi eljárás folyik, hiszen sok a tisztázatlan kérdés.

Az Árpád lakótelepiek remélik, hamarosan lesz gáz az épületekben. A mostani közös képviselő próbál segíteni, koordinálja a folyamatot, de jelenleg így sincs más lehetőségük, mint várni. Várni, hogy az aláírt szerződéseket követően végre lesz gáz is, s megoldódik a fűtésprobléma a lakótelepen. Egyikük úgy fogalmazott, mások hibájából vannak nehéz helyzetben, próbálnak talpra állni.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!