Hírek

2013.01.04. 17:12

Segítséget kér a Herosz állatmenhely

Székesfehérvár - A Herosz Fejér Megyei Szervezete a lakosság segítségét kéri. Papírhulladékra, törölközőkre, ágyneműkre, szőnyegekre, ruhákra van szükségük a jól nedvszívó fajtából az állatoknak.

Kajdi Erika

A téli hónapokban, a folyamatosan nedves, nyirkos idő miatt több fogy az állatoknak szükséges almokból. Ezenkívül most a menhelyre több kiskutya is érkezett a karantén részre, alattuk naponta kétszer kell almot cserélni. Ez fokozottabb felhasználást igényel, mint a kifejlett állatok esetében,  alattuk  nem kell ilyen gyakran cserélni az almot.

 

Ezeknek a kiskutyáknak is szükségük van arra, hogy naponta legalább kétszer friss almot kapjanak (Fotó: Pati-Nagy Bence)

A Herosz tehát kéri a lakosság segítségét, hogy ha tudnak, gyűjtsenek a számukra elsősorban irodai és papírhulladékot. A jó nedvszívó képesség miatt a fényes papírok helyett a matt fajtákra lenne szükségük, amiket összetépkedve raknak az állatok alá. Így puha és kényelmes lehet a fekhely a kiskutyák számára. Nem szabad azonban túlságosan kicsire összetépni a papírt, mert úgy nem használható -  tette hozzá Krepsz Gyöngyi zoológus, a szervezet titkára.

Az egyéb textíliákat pedig a felnőtt állatoknál tudnák kiválóan alkalmazni, ezért gyűjtenek ruhaneműket, szőnyegeket, törölközőket, ágyneműket is. Ezek közül is a jó nedvszívó képességűek kellenek, elsősorban pamutok. A műszálas és  bőr termékek nem felelnek meg a célnak. Az adományokat folyamatosan veszik át a  telephelyen, a Takarodó út 5. szám alatt, a hét minden napján. A fentieken kívül még másban is kérte Gyöngyi a lakosok segítségét. A petárdázások miatt  sok állat  került hozzájuk, így aki érintett az ügyben, mielőbb keresse fel őket, hogy az állatok  újra szerető családjuk körében lehessenek. Aki pedig kóbor állatot lát, az mielőbb intézkedjen, mert így kisebb a veszélye annak, hogy balesetet szenved az állat, vagy összeszed valamiféle betegséget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!