Hírek

2014.01.22. 15:25

Varga Dominik sorsa nem hagyja hidegen olvasóinkat

Székesfehérvár - Cikkünk nyomán többen is segítséget ajánlottak a hipotóniában szenvedő öt és fél éve kisfiú, Varga Dominik szüleinek.

B. Kiss László

Elkeseredettségükben keresték meg lapunkat az új év első napjaiban immár másodszor a beteg kisfiú szülei.

A 2008-as születésű gyermek nem tud járni, beszélni, s nyelési nehézséggel küzd. A gyermek ugyanakkor nem reménytelen eset, ahogy egy orvos fogalmazott közepes felnőtt még válhat belőle. Ehhez persze sok törődésre, fejlesztésre lenne szüksége.

Dominik szülei dolgoznak. Egy fehérvári lakótelep negyedik emeleti lakásában élnek, otthonukat kölcsön terheli.

A szülők úgy érzik: magukra hagyták őket, az sem segít, aki pedig megtehetné.

A január első felében megjelent cikkünk nyomán ketten is megkeresték lapunkat azzal, hogy segítséget ajánlanak Dominik családjának.

A Viktória Rehabilitációs Központ igazgatója, Horváth Klára heti két gyógytornát helyezett kilátásba a kisfiú részére. Azt azonban hozzátette: felajánlásuk azzal a feltétellel realizálódhat, ha a kisfiú leletei lehetővé teszik az intézmény munkatársai számára a tornáztatást.

A Fehérvár Travel Alapítvány ugyancsak segítséget ajánlott. A 2007 végén létrehozott alapítvány elsősorban fogyatékkal élőknek nyújt támogatást, amint azt Ribi Péter, az alapító elmondta. Évente négyszer írnak ki pályázatot, a támogatások odaítéléséről négy tagú kuratórium dönt.

Sokszor segítettek már. Több esetben úgy, hogy éppen lapunkból értesültek arról, hogy valaki szükséget szenved.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!