Hírek

2014.03.02. 19:48

Sárbogárdi kolbászolók

Sárbogárd – A miklósi gárda szóvivője semmiképpen sem akarta elárulni a receptúrát. Titok! – magyarázta. Annyit azért sejtetni engedett, hogy elébb kicsinyt főzni illik a kolbászt.

V. Varga József

Minden készen áll a nemes megmérettetésre – jelentette Fodor János egyesületi elnök és Resch Gábor, az egyik ötletadó Sükösd Tamás polgármesternek. Huszonhárom csapat nevezett az újkori hagyományőrzésre: Sárbogárdról tizenhárom, Székesfehérvárról két alakulat, Abáról, Baracsról, Cecéről, Kálozról, Lajoskomáromból, Sárkeresztúrról, Sáregresről és Simontornyáról pedig egy-egy különítmény.

A Mozdulj a Városért Egyesület szombaton negyedik alkalommal rendezte meg a bogárdi kolbásztöltő fesztivált a Hotel Kovácsban. Szorgoskodtak a hölgyek, urak, szaporodtak a páros halmok, sercegve sült a finomság, ki mustárral, ki tormával fogyasztotta a sült kolbászt, tüzes pálinkával és zamatos borokkal koccintottak a népek.

A farsangi álarckészítő versenyre nyolcvannyolc gyermekmunka érkezett, első helyezést érdemelt a 4-5 éves korcsoportban a Kipp-Kopp Óvoda Napsugár csoportja, a 6-10 évesek között Geiger Nikolett, a 14-15 évesek versenyében Gazsó Anna.

Az öttagú zsűri Födelevics Tibor, az ismert húsipari szakember irányításával öt szempont szerint értékelt: figyelembe vették a pontozásnál a bemutatkozás ötletességét, a kellő öltözéket és az asztalrendet, kíváncsiak voltak a nyers töltelék állagára, s természetesen a sülkolbász kóstolásáról sem feledkeztek meg.

A gasztronómiai versenyfutásban a megyei kereskedelmi és iparkamara, Csepcsányiné O. Tünde vezette Zöld Gazdaság nevű alakulata vitte el a pálmát és a vándorkupát, megelőzve a Wanderer Géza pékmester irányításával vendégszereplő lajoskomáromi Böllér csapatot és a Tiringer Roland főszakács útmutatásával harmadik helyen befutó Sárhatvani Dalkört.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!