Hírek

2012.07.10. 06:04

Rutinos focistákkal kezdett a Dunaújváros PASE

Dunaújváros - Hétfőn Jakab Elek vezetőedző irányításával elkezdte a felkészülést az NB III-as labdarúgó-bajnokságra a Dunaújváros PASE csapata. A cél világos: azonnal feljutni az NB II-be.

Fejér Megyei Hírlap

Hétfőn délután a stadionban találkoztak egymással a Dunaújváros PASE vezetői és játékosai, hogy elkezdjék a felkészülést az NB III-as bajnoki szezonra. Kérdésemre a klub sportigazgatója, Dobos Barna adott felvilágosítást a keret változásait illetően:
- A biztos távozók eddig az alábbiak: a kapus Abu Attila, akit az MTK visszarendelt a kölcsönadásból, továbbá Kaszás Kornél, Szolomajer Miklós, Urbán Pál, Bezerédi Ádám, és  Vörös Péter, de lehetnek még olyan futballisták, akiktől a felkészülés során megválunk. Ami az újakat illeti, olyan  rutinos, az élvonalat is megjárt labdarúgókat igazoltunk, mint a kapus Milinte Árpád (Videoton, Kaposvár, Siófok), a támadó Sitku Illés (Ferencváros, Debrecen, Videoton), a védő Farkas Viktor (Diósgyőr, Pápa),  és a szintén védő Köntös Dániel (Videoton, Siófok). Mellettük a Budapest Honvéd II-től visszatért hozzánk a lényegében saját nevelésű  középpályás Miskovicz Roger, Bajáról az exdunaújvárosi védő és középpályás Szauter István, a szintén bajai védő, Villám Balázs, és Esztergomból a támadó Sóron Tibor.


A felkészülés első - egyben egymással is ismerkedő - napján a keret tagjai előbb meghallgatták a vezetőket, majd   Jakab Elek vezetőedző a pályára vezényelte őket, ahol főleg technikai elemekkel  megspékelt feladatokat hajtottak végre, majd  egymás közötti játékkal zárták a programot.

- Milyen jellegű lesz a csapat felkészülése?
 
- Szeretném azonnal leszögezni: úgy és olyan szellemben készülünk az NB III-as bajnokságra, hogy megvalósítsuk célunkat, ami egyértelműen az NB II-be való feljutást jelenti. Ez alatt a bajnoki címünket, majd az osztályozón való győzelmünket kell érteni. Ennek megfelelően a támadó futballra  törekszünk. Tanítani szeretnénk a fiatalokat, s azt a játékrendszert, amellyel terveink szerint jövőre már az NB II-ben is megálljuk majd a helyünket - felelte a kérdésre Jakab Elek.

- Rutinos, az NB I-et megjárt futballistákat is igazoltak a cél érdekében. Hasznára lesznek a csapatnak?
 
- Személyükben olyan partnereket kerestünk, akik magukénak érzik a dunaújvárosi futballt, annak a jövőjét. Beszélgetéseink során arról is meggyőzödtünk, hogy teljes mértékben azonosulnak a céljainkkal. Optimisták és bizakodóak vagyunk, s annak is nagyon örülünk, hogy tapasztalatunk szerint felénk fordultak, szimpatikussá váltunk a város közvéleményében, s ez elszántságra ösztönöz minket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!