Hírek

2012.11.21. 16:47

Apa és lánya egy galériában

Székesfehérvár - Öt teremben láthatók apa és lánya művei a Szent Korona Galériában, november 24-ig, szombatig. Kor-Rajzaink a tárlat címe, amely több szempontból is áttételes.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Revák István és Revák Katalin tehát közösen mutatják be munkáikat.  Katalin kerámiákat   és képeket,  István festményeket.

Az apával a  kiállításon találkoztunk,  ahol az előzményekről is beszélt.  A Szent István Művelődési Ház igazgatója, Jakubek Tiborné  látta meg  Bodzás lány című  képét a Vörösmarty Teremben, és megkérdezte, nincs-e kedve kiállítani a   galériában. Volt kedve,  és arra  gondolt, lányának is ad bemutatkozási lehetőséget az egyik teremben.

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: Nagy Norbert

Katalin  elvégezte a 3. évfolyamot a   Moholy-Nagy Művészeti egyetem kerámia szakán,  a mestervizsga következik. Hét éves korától  foglalkozik a kerámiával, emellett a festészet  a másik  szenvedélye.  Tehetségét bizonyítják  a kiállított művek. Az  apa szerette volna, ha két fiából, két lányából valaki    művészeti pályára lép.  Katalin volt a legkitartóbb.

Az 54 éves  Revák  István  átfogó válogatást ad eddigi életművéből.  A tárlaton látható legkorábbi műve  23 éves korában született - lánya is ennyi idős -, de már 17 évesen kiállított. Azt mondja, Fehérváron eddig csak  munkásságának egy-egy részletét ismerhették meg,  most úgy gondolta, mindenből mutat valamit.  Mint mondja, jó ideig grafikus volt, gondja volt  a festészettel, aztán 46-47 évesen       gondolta úgy, hogy már azzal is rendben van.

A  Kor-Rajzaink című tárlaton csaknem 90 képét  állította ki, lánya pedig 40 műtárggyal szerepel.  A megnyitón mondta Pálfalvi András  címzetes igazgató: szerinte ez a kiállítás a boldogságról is szól.  Hiszen a saját  alkotás  mellett külön nagy örömöt jelenthet az, hogy  az alkotótevékenységben a   gyermek a társ.
(Pálfalvi András  megnyitó szövegét, alapos elemzését  elolvashatják a Vár folyóiratban.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!