10°

Előzetes letartóztatásban van Repülős Gizi (frissítve)

Sukorón egy családi házból kísérelt meg pénzt lopni egy idős asszony. A 89 éves hölgy lapunk információi szerint Repülős Gizi volt.

Ebben a házban fogták el Repülős Gizit, a besurranó tolvajt – tudtuk meg egy helyi lakostól

Sukorón, a Táncsics utcából érkezett bejelentés a rendőrségre február 18-án délben. A helyszínre érkező rendőröknek a sértett elmondta, hogy hazaérkezve egy idős nőt talált a családi házának teraszán, aki éppen akkor lépet ki az épületből. A házban kutatás-forgatás nyomaira bukkantak a rendőrök, valamint a tulajdonos pénztárcájából is hiányzott pénz, ezért a 89 éves elkövetőt elfogták és előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol lopás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették – olvasható a rendőrség közleményében.

Információink szerint a majd 90 éves tolvaj a Repülős Gizi néven ismertté vált Kosztor Sándorné Bodnár Gizella volt.

A gyakorlott besurranó tolvaj, több mint egy fél évszázada ismert a rendőrök körében. A „Repülős Gizi” ragadványnév abból ered, hogy az 50-es évek elején szokása volt, hogy Budapesten felszáll egy belföldön közlekedő repülőgépre és néhány óra múlva már egy másik nagyvárosban fosztja ki az emberek, dolga végeztével, este aztán visszarepül a fővárosba. Az idős asszony ezt később természetesen tagadta. A most 89 éves idős nőt több mint hússzor ítélte szabadságvesztésre a bíróság és összesen negyven évnyi börtönbüntetést kapott, amiből 17 évet leült. Legutóbb 2015 szeptemberében érték tetten Hajdúszoboszlón, most pedig úgy tűnik Sukorón “csapott le”.

Információink szerint a sukorói lakók ijedtségükben egyébként bezárták a házba Repülős Gizit és csak a rendőrség kiérkezése után jöttek rá, ki volt a foglyuk. Mi is szerettünk volna beszélni a sértettekkel Sukorón, de sem ők, sem szomszédjaik nem voltak otthon a délelőtti órákban.

Előzetes letartóztatásban van Repülős Gizi

A Székesfehérvári Törvényszék Sajtóosztályának közleménye szerint a tegnap, Sukorón elkövetett lopás gyanúsítottját a Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája – a bűnismétlés ténye és veszélye miatt – a sokszorosan büntetett előéletű, hajléktalan előzetes letartóztatását rendelte el. A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője a határozat ellen fellebbezést jelentett be.

A sajtóosztály közleményéből a tolvajlás részleteire fény derült: a gyanúsított – információink szerint a Repülős Gizi néven elhíresült Kosztor Sándorné Bodnár Gizella – a sukorói családi házba bement, hogy onnan értéktárgyakat lopjon el. A nappaliban található komód fiókjában egy pénztárcát talált, melyből 3.500,-Ft készpénzt vett magához. A sértett ekkorra érkezett vissza a házhoz, melyet a gyanúsított észlelt, ezért azt állította neki, hogy kiadó lakást keres, illetve vizet kért. Majd a tulajdonos ismételt rövid távollétét kihasználva a készpénzt egy bejárat közeli helyiségbe dobta, és az ingatlanból távozni próbált. A sértett ekkor felfedezte a házban a kutatás nyomait, és értesítette a rendőrséget.


Legolvasottabb

1
Párizstól Fehérvárig futottak – Hatalmas tömeg fogadta a hazatérő telekiseket
2
Három autó ütközött össze Söréd és Magyaralmás között
3
Árokba borult egy autó a 63-ason
4
Halálos vonatgázolás Gárdonyban (frissítve!)
5
Fának hajtott egy személyautó Pákozd és Sukoró között
házilag a legjobb
Igazi kényeztetés a rossz időben
díjeső / 27 perce
Bécsben és Waterlooban is nyert az 1945
Török Ferenc filmjét számos elismerés után két újabb nemzetközi fesztiválon díjazták.
Gyász
/"Küzdöttél, de már nem lehet, a csönd ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelejtenek, örökké él, akit nagyon szerettek."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *KÁLMÁN JÓZSEFNÉ * *született Horváth Erzsébet* fáradhatatlannak tűnő, drága jó szíve, életének 88. évében örökre megpihent. Temetése 2017. október 26-án, csütörtökön 14 órakor lesz a Béla úti temetőben. Köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, gyászunkban együttérzéssel osztoznak. A gyászoló család
/"Annyira akartam élni, betegséget legyőzni, búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedett, így búcsú nélkül, szívetekben tovább élhetek."/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *TÓTH SÁNDORNÉ* *gyúrói lakos* életének 79. évében váratlanul elhunyt. Temetése 2017. október 25-én 16 órakor a gyúrói evangélikus temetőben lesz. Gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk, hogy édesanyánk, *özv. BALOGH JÓZSEFNÉ szül. Jankovics Lídia* szíve, türelemmel viselt hosszú betegség után, életének 84. évében megpihent. Temetése 2017. október 25-én, szerdán 16 órakor lesz az abai református temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik a temetésen részt vesznek és gyászunkban osztoznak. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *SZABÓ TIBOR* *ny. mk. alez.* 67 éves korában elhunyt. Temetése - katonai tiszteletadás mellett - 2017. október 25-én 13.30-kor a székesfehérvári Béla úti temetőben lesz. Köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, gyászunkban osztoznak. A gyászoló család
karmolt és harapott / 48 perce
Az utcán támadt két emberre egy medve
M1-es autópálya / 55 perce
Szalagkorlátnak ütközött egy kisteherautó!
Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Szántóné Balázs Edit / 1 órája
Lehetett-e zsidó Árpád fejedelem?
Gábor Gina
Bőr-, haj- és arcápolás / 1 órája
Szépüljön természetesen!
hajnali edzés / 1 órája
Hosszú Katinka az ünnepnapon sem pihen
program módosulás / 1 órája
Elmarad a fiatalok utcaszínházi előadása
ÖKK Székesfehérvár