Hírek

2012.11.22. 16:04

Reptér: tárgyalás decemberben

Házi Péter

Nem az önkormányzat vagy az állam vállalta, hogy repülőteret épít, hanem a  vállalkozó. A város azt kell, hogy megtegye a reptér érdekében, amit a szerződésben vállalt. Márpedig Fehérvár önkormányzata minden ilyen kötelezettségének eleget tett  - reagált Cser-Palkovics András polgármester a börgöndi reptér társtulajdonos befektetőjének, Nyíri Viktornak korábban közöltnyilatkozatára. Ebben Nyíri azt a véleményét is hangoztatta, hogy más önkormányzatok  eredményesebben tudtak fellépni a saját érdekkörükbe tartozó repterek fejlesztése ügyében.

A befektetőnek 2012. július 17-ig meg kellett volna építenie a repteret - jelentette ki Fehérvár polgármestere. - Egymilliárd forint kötbér megfizetésével ezt a határidőt 2014. július 17-ig a vállalkozó megválthatja, de legkésőbb addig  egymilliárd forint megfizetése mellett  repülőteret kell építenie. Az egymilliárdot még nem fizette meg, ilyen értelemben a két éves lehetőséget nem szerezte meg - mondta Cser-Palkovics András, aki szerint álságos az államra, önkormányzatra mutogatni.

- Úgy látom, a befektetőnek a saját források nem állnak rendelkezésére. Ezt mutatja, hogy tudomásunk szerint közműfejlesztésre 300 milliót nyertek egy pályázaton, ám a támogatási szerződést nem írták alá. Gondolom, vállalni kellett volna például munkahelyteremtést is. Azzal, hogy nem írták alá, azt jelezték, a következő években nem látnak esélyt arra, hogy ezt a repülőteret megépítsék. Gondos elszámolás mellett a terület visszaadása lehet megoldás, a tárgyalásokat decemberben folytatjuk és talán - így vagy úgy -, le is zárhatjuk -  mondta végül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!