Hírek

2016.07.19. 19:15

Reneszánsz szépségek a Bory-várban

Székesfehérvár - A Bory-vár rusztikus boltívei és árnyas árkádjai alatt álltak modellt a Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője versenyzői. Az egyébként is romantikus helyszínt a különleges reneszánsz öltözetek tették igazán meséssé.

Buthy Lilla

A korábbi, sematizáló tökéletesség, a makulátlan, idealizált alakábrázolás helyett az egyéniség, az egyedi vonások és az ember került a reneszánsz művészek érdeklődésének középpontjába. Díszes, többszínű, többféle anyagból készült ruhák jellemezték a divatot, melyek kidomborították a kebleket, a hölgyek pedig színes gyöngysorral is igyekeztek bevonzani a tekinteteket.

 

A Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője idei döntősei kedden ilyen reneszánsz nőideált testesítettek meg, nem a XVI. századi Itáliában, hanem Székesfehérváron, a jelenben, a Bory-várban. A lányok közül többen még nem is jártak ezen a romantikus helyszínen. Szerintük hangulatos fotózás volt, hiszen nem sokan mondhatják el magukról, hogy királynősdit játszhatnak egy ilyen autentikus díszletben. A megelevenedett kor és a stílus mindannyiuknak tetszett.

- Nagyon jól illik a reneszánsz divatbemutató ezekhez a szobrokhoz, a rusztikus, köves árkádokhoz - mondta Melczer Zsolt fotós.

Ki lesz a Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője győztese?

A végeredményt olvasóink szavazatai is befolyásolják: a Fejér Megyei Hírlapból kivágott, és a szerkesztőség címére augusztus elsejéig beküldött szelvénnyel, vagy ide kattintva lehet szavazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!