Hírek

2017.03.13. 09:25

Életveszélyesen sérült egy motoros – öt baleset a megye útjain

Az elmúlt 24 órában Fejér megye közútjain öt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Bokros Judit

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn reggel közölte: Kajászó külterületén március 12-én a reggeli órákban egy kistehergépjárművel közlekedő 27 éves érdi férfi a Váli-völgyi pihenő és a 8111-es számú út kereszteződésében figyelmen kívül hagyta az Elsőbbségadás kötelező! jelzőtáblát. Megállás nélkül kanyarodott Baracska irányába, ahol összeütközött egy - a védett útvonalon, szabályosan közlekedő - személygépkocsival.  A baleset következtében a vétlen személyautó vezetője könnyű sérülést szenvedett.

Székesfehérváron, az Új Váralja soron egy 26 éves székesfehérvári lakos március 12-én délelőtt Peugeot típusú személygépkocsijával haladása során - eddig tisztázatlan körülmények között - letért az úttestről, majd egy ingatlan kerítésének ütközött. A balesetben a gépjármű vezetője könnyű sérülést szenvedett.

A 6301-es számú úton szenvedett súlyos, életveszélyes sérüléssel járó közúti közlekedési balesetet egy kislángi lakos március 12-én, valamivel 14 óra után. A 25 éves férfi Kisláng felől Soponya irányába közlekedett motorkerékpárral. Haladása során sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, és egy balra ívelő kanyarban kisodródott, majd az úttestet szegélyező árokba csapódott. A mentőszolgálat munkatársai mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Polgárdinál vasárnap délután a 7-es számú főút 84. kilométerszelvényében egy Audi típusú személyautó 51 éves kőszárhegyi sofőrje előzési manővere közben elvesztette uralmát a jármű felett, az úttestről lesodródva egy fának ütközött, majd egy vízelvezető árokban állt meg. A balesetben a gépjármű vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.

Vasárnap este Csabdi térségében egy Dacia típusú személyautó 25 éves vezetője haladása során elvesztette uralmát a gépjárműve felett, lesodródott az úttestről, és egy patakmederben állt meg. A baleset során a gépjármű sofőrje, valamint utasa könnyű sérüléseket szenvedtek. Mivel a Dacia vezetőjénél ittasság gyanúja merült fel, ezért az egyenruhások további mintavételre állították elő. Az ügyben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!