Hírek

2016.11.22. 14:23

Rendőrkézen a móri sorozatbetörő? - Őrizetbe vettek egy Somogy megyei férfit

A múlt év végén, az idei év elején több betörés is történt Móron, a városnak a 81-es főút felőli fertályán.

B. Kiss László

A dolog feltűnő volt, annál is inkább, mert Mór és környéke nyugodt környék, ahol már egy-két betörés is soknak számít. A rendőrség megerősített közterületi szolgálattal igyekezett elejét venni a további lakásbetöréseknek, és gőzerővel megindult a nyomozás is, amelyről Kóber Károly, a Móri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője tájékoztatta kedden  a feol.hu-t.

A rendőrök a bűnesetek mögött utazó elkövetőket gyanítottak, akik számára jó szolgálatot tesz az igen nagy forgalmú 81-es számú főút, akár a feltűnés nélküli érkezésnél, akár a gyors távozásnál.

A hatóság igyekezett minél szakszerűbb, minden részletre kiterjedő helyszíni szemlét végezni annak érdekében, hogy könnyebb legyen a bizonyítás. Az egyik lakásbetörés helyszínén aztán egy olyan tárgyat találtak, ami az egyik elkövetőhöz köthető és DNS mintát hordozott. Az elkövetés körülményeiből arra lehetett következtetni, hogy profi bűnözőkről van szó. Márpedig, ha nem kezdő a betörő, akkor vélhetően korábban már akadt dolga a hatósággal az illetőnek.Márpedig, ha rabosították, akkor mintát is vettek tőle - így okoskodott a rendőrség. S a számítás bevált: a szakértői vizsgálat során kétséget kizáróan megállapították a tárgy gazdájának, a betörés elkövetésével gyanúsított illetőnek a személyazonosságát.

Miután az ily módon beazonosított, Somogy megyei illetékességű személy nem volt megtalálható az ismert lakó-, illetve tartózkodási helyén, elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Az illetőt november 21-én, hétfőn sikerült elfogni, s Mórra szállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A kihallgatás, illetve egyéb eljárási cselekmények eredményeként megalapozott a gyanú, hogy több, a 81-es közelében elkövetett móri lakásbetörés is az ő számlájára írható.

Az őrizetbe vételt követően  a rendőrség előterjesztéssel élt az illető előzetes letartóztatásának indítványozása  vonatkozásában - fogalmazott az alezredes.A siker egyébként nem kizárólag a DNS mintának köszönhető, ahhoz nagyban hozzájárultak  a rendőrök által elvégzett, aprólékos és minden részletre kiterjedő nyomozati cselekmények is.

Az illetőt jelen állás szerint három lakásbetöréssel gyanúsítják, a nyomozás azonban még zárult le - mondta el a feol.hu-nak Kóber Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!