Hírek

2013.01.03. 15:26

Régi-új fényében a lajoskomáromi templom

Lajoskomárom - Spányi Antal megyéspüspök áldotta meg a gyönyörűen felújított lajoskomáromi katolikus templomot. Az oltár két oldalára gyönyörű ólomüveg ablakok kerültek.

Házi Péter

Ünnepi szentmise keretében áldotta meg nemrégiben Spányi Antal megyéspüspök  a szépen felújított lajoskomáromi templomot. Meghívottként jelen volt  többek közt Dózsa István esperes,  Pirtyák Zsolt polgármester, valamint  Tóth Erzsébet üvegfestő művész, a falfestmények felújítását végző restaurátor és Varga József, enyingi építési vállalkozó, akiknek Mojzer György plébános  köszönte meg  a munkát.

Spányi Antal megyés püspök áldotta meg a lajoskomáromi templomot (Fotó: Szücsné Sándor Zsuzsanna)

A felújítást pályázati pénzből, adakozásból és az önkormányzat segítségével sikerült megvalósítani - tudtuk meg Puskás Tiborné képviselőtől.  A nyílászárók cseréje mellett gyönyörű ólomüveg ablakok (Tóth Erzsébet munkái) kerültek az oltár két oldalára, a falfestményeket restaurálták, valamint új járólapokat raktak le a szakemberek. A tetőcserével, toronyfestéssel, külső szigeteléssel és vakolással, a kerítés megújulásával régi fényében pompázik a templom, melyet a térköves járda és az utcán lévő felújított, márványtáblával ellátott kereszt még szebbé tesz. Az utóbbi időszakban a református és az evangélikus templom is megszépült a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!