Hírek

2017.06.27. 12:06

Praktikus kiadványok: hasznos tanácsok a közműszolgáltatásokról a fogyasztóknak

A mérőórák átírásával, illetve a közműszolgáltatóktól kapható kedvezményekről szól a Magyar Energetikai és Közmú-szabályozási Hivatal két új kiadványa.

B. Kiss László

A két új kiadványt a megyeházán, sajtótájékoztatón mutatták be a kedden. A két kis füzet egy sorozat harmadik és negyedik darabja. Az első kettő egy évvel ezelőtt jelent meg: az egyik arról  szól, hogy milyen jogorvoslati lehetőségük van a fogyasztóknak  közműszolgáltatókkal szemben, a másik témája a szabálytalan vételezés. Az újabb darabok bemutatásánál  a sajtótájékoztató házigazdája a megyei kormányhivatal volt, amely a terjesztésben is segít. A hasznos kiadványok a kormányablakokban és a járási hivatalok ügyfélszolgálatain is elérhetők – mondta el Tanárki Gábor, a kormányhivatal igazgatója.

A fotón Schneider Istvánné, a kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának helyettes vezetője, Tanárki Gábor, Scherer Zsolt, a MEKH szóvivője, illetve Kolozsi Sándor látható Fotó: Molnár Artúr

A most megjelent füzetecskék közül az egyik a felhasználóváltással, azaz a fogyasztásmérő órák átírásával kapcsolatos hasznos tudnivalókat tartalmaz. A vitás ügyek sokszor abból adódnak, hogy a fogyasztók megfeledkeznek a változásokat bejelenteni a szolgáltatónál. A másik  a szociálisan rászoruló, illetve a fogyatékkal elő fogyasztóknak ad tanácsokat  a közműszolgáltatókkal kapcsolatban – mondta el Kolozsi Sándor, a füzeteket kiadó Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH)  főosztályvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!