Hírek

2017.04.23. 17:39

Pöttöm gazdák az Úrhidai Gazdatáborban

Úrhida – Az aprócska, huncut mosolyú Boglárka jóízűen majszolta a kenyérlángost. „Mind megettem!” – jelentette be aztán büszkén.

V. Varga József

Szeszélyes időjárás ide vagy oda, a vidéki kalandra vágyókat semmi sem tántorította el vasárnap az Úrhidai Gazdatábor ingyenesen meghirdetett nyílt napjától. Vagy kilencvenen futottak meg a Pöttöm gazda programra Budapestről, Székesfehérvárról, Úrhidáról és Vecsésről.

A tejfölös-fokhagymás kenyérlángosnál talán nincs is jobb eledel! Fotó: V. Varga József

Óvodások és alsó  tagozatos iskolások, szüleik és nagyobb testvéreik kíséretében. Nagy népszerűségnek örvendett a kukoricamorzsolás és az állatsimogató, az egyes állomások teljesítését pecsételéssel igazolták az önkéntes diákok.

Lali nem először tartott már nyulat a kezében Fotó: V. Varga József

Lehetett tésztát gyúrni Edit nénivel, majd Mikula Lajos, a gazdatábor vezetőjének irányításával kezdetét vette a kenyérlángos sütése a szabadtéri kemencében. Rendhagyó biológiaóra zajlott a fűszernövények ágyásában, túra indult a birkák akoljához. Többen kijelentették: itt is maradnak a táborban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!