Hírek

2013.12.19. 18:25

A mellékutak sem lehetnek mellékesek

Mór - Az útfelújítások tartottak csütörtökön tájékoztatót az illetékes államtitkár részvételével a városházán.

B. Kiss László

A tájékoztatón részt vett (balról jobbra) Pálla József, Mór jegyzője, Törő Gábor, Völner Pál, Molnár István és Fenyves Péter is

Összesen 1200 kilométernyi utat érintenek azok a felújítások, melyek már vagy befejeződtek, vagy a közeli hónapokban fejeződnek be. A munkákra több forrásból összesen mintegy 122 milliárd forintot fordít a kormányzat - mondta el Völner Pál, az infrastruktúráért felelős államtitkár csütörtökön Móron.

2014-től uniós forrásból ugyan a jelenleginél kevesebb pénz jut majd útfelújításokra, ám az útdíjból már most több jött be az idei évre előirányzott 75 milliárd forintnál. Az útfelújítások egyik forrása a kormány által biztosított 33 milliárd forint, amelyből összesen 1,6 milliárd jutott Fejér megyének - mondta el a tájékoztatón Törő Gábor, a megye útügyi miniszteri biztosa. A Fejérben zajló útfelújításokról Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér megyei igazgatója adott részletes tájékoztatást. Eszerint az októberi kormányhatározatban célkitűzésének megfelelően a 81-es út három, a 7-es főút egy, és a 63 főút egy szakaszán szüntették meg a nyomvályúkat, felületi egyenetlenségeket. A jövőre folytatódó program keretében további két szakaszt javítanak majd ki a 81-es úton, s sorra kerül a Baracska-Alcsút között húzódó út bizonyos része is. A regionális operatív program révén a megyének jutott 4,4 milliárdból a Fehérvár és Kincsesbánya között levő út, az Adony és Káloz közötti 11,5 kilométeres szakasz felújítását, valamint a Mór és Kocs között zajló munkálatokat finanszírozzák. Jövőre pedig több szakaszon is megerősítik a 62-es utat.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!