Hírek

2013.01.04. 17:35

Pénteken 4 után már ne keressék a háziorvost

Székesfehérvár - Január elejétől némiképp rövidült a háziorvosok pénteki szolgálati ideje. Érdemes lesz odafigyelni a változásra: aki péntek délután menne orvoshoz, jobb, ha egyenesen az ügyelet felé indul.

Valamennyi székesfehérvári családorvosi és házi gyermekorvosi körzetben értesülhettek a betegek az új év eleji változásról. Apróságnak tűnhet, hogy pénteken délután a körzeti rendelések az eddigi 18 óra helyett most már 16 óráig tartanak, viszont 13 órakor kezdődnek.

A kisgyermekesek legtöbbje szembesült már a tézissel: a fog mindig péntek délután, este kezd fájni, az egész heti óvodai-iskolai járás után a gyerekek gyakran éppen a hétvége előtt betegszenek meg. Így számukra fontos változás lehet, hogy péntek délután 16 óra után már ne gyermekorvosukat, hanem az ügyeletes rendelőt (Fehérváron az Orvosok Házát) keressék fel, ha szükségük van ellátásra.

Nem takarékosság, hanem a más megyei jogú városok tapasztalatai és a helyi igények évek óta tartó megfigyelése generálta a változtatást -  mondta el érdeklődésünkre Östör Annamária, az önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke. A módosulásra az ügyeleti rendszer természetesen felkészült, tette hozzá a szervezet vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!