Hírek

2013.01.09. 15:35

Pázmánd: választási program

Pázmánd - A községben az önfeloszlatás miatt február 24-re, vasárnapra tűzték ki az időközi települési képviselői és polgármester választást. Jelöltet ajánlani január 25-én, 16 óráig lehet.

Tihanyi Tamás

A névjegyzékbe történő felvételről szóló értesítőt az ajánlószelvénnyel együtt máig  kellett  megküldeni a választópolgároknak,  a névjegyzéket pedig január 13 -ig közszemlére kell tenni.  A névjegyzékből való kihagyás, törlés vagy a névjegyzékbe való felvétel miatt január 13 -án 16 óráig lehet kifogást benyújtani, majd a módosított névjegyzék  február 22-én 16 óráig tekinthető meg a polgármesteri hivatalban.

A választási bizottságok megbízott tagjait   február 8- án,  16 óráig lehet bejelenteni. A kampány  február 24-én 0 óráig tarthat,  kampányolni tehát aznap 0 órától 19 óráig tilos. A választási plakátot  az,  aki elhelyezte,  vagy akinek az érdekében elhelyezték , március 26-ig kötelező eltávolítani. Jelöltet ajánlani  január 25-én (ez egy pénteki nap) 16 óráig lehet, azaz a  jelöltet legkésőbb  16 óráig lehet bejelenteni a választási bizottságnak. A  be nem nyújtott ajánlószelvényeket január  28-án 16 óráig  meg kell semmisíteni,  az erről készült jegyzőkönyvet január 31-én 16 óráig át kell adni a választási bizottságnak. A bizottság  február 25-ig összesíti a szavazatokat és megállapítja a végeredményt,   a szavazólapokat ezután május 24-ig őrzik a polgármesteri hivatalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!